Νέα Φιλαδέλφεια – Κούγιας: «Υπάρχει βίντεο από τη στιγμή του μαχαιρώματος του Μιχάλη – Να μην το δουν οι γονείς του»

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει βίντεο από τη στιγμή του μαχαιρώματος στον Μιχάλη Κατσουρή προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των Ελλήνων συλληφθέντων, που κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια, τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια – Δικηγόρος της οικογένειας Κατσουρή: «Η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι στο βίντεο διακρίνεται η μοιραία μαχαιριά, η προσπάθεια του Μιχάλη Κατσουρή να διαφύγει και οι τελευταίες του στιγμές στο περίπτερο όπου κατέρρευσε. «Προτείνω να μην το δουν οι γονείς του παιδιού το βίντεο» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Νομίζω ότι είπε την αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πολύ σωστά τα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κροατίας. Δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση για αδικήματα που αφορούν επεισόδια στα γήπεδα. Αυτά που είπε είναι μια ρεαλιστική τοποθέτηση. Βεβαίως, προβλέπεται προσωρινή κράτηση για αυτόν που σκότωσε. Το να κρατούνται κάποιοι γιατί θεωρητικά κάποιος από αυτούς διέπραξε το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και να κρατούνται 105 άνθρωποι είναι λάθος και έχει δίκιο ο πρόεδρος της Κροατίας».

Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει χτύπημα με ρόπαλο στον Μιχάλη πριν από την δολοφονία του

«Στην προανάκριση, λόγω της σύλληψης 105 ανθρώπων η ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να κάνει αυτά που πρέπει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, δεν έχει καμία σχέση με το να κρατούνται όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ υπερασπίζομαι έναν Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια. Δεν του βρήκαν κανένα όπλο, δεν φορούσε κουκούλα, δεν φορούσε κράνος. Ήταν πράγματι κοντά εκεί, υπάρχει υποψηφία ότι Έλληνες βοήθησαν να πάνε οι Κροάτες εκεί, αλλά αυτό είναι άλλο αδίκημα. Δεν σημαίνει ότι και οι 105 πήγαν εκεί για να σκοτώσουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι «ο νόμος προβλέπει πενθήμερη προθεσμία στην Αστυνομία όταν συλλαμβάνεται κάποιος για να βρεθεί αυτός που σκότωσε. Τώρα που μιλάμε, δεν έχει ολοκληρωθεί καν η εξέταση του DNA. Δεν μπορείς να κρατάς έτσι 105 ανθρώπους. DNA βρέθηκε πάνω στο αείμνηστο θύμα. Εκτιμώ ότι ο δράστης είναι 100% ανάμεσα στους συλληφθέντες, αλλά αυτή είναι εκτίμησή μου. Μπορεί και να μην είναι. Στα επεισόδια συμμετείχαν περισσότεροι από 150 Κροάτες και τρεις Έλληνες, γιατί τρεις συνέλαβαν, και ένας αλβανικής καταγωγής. Υπάρχουν δηλαδή άλλοι 50-60, μπορεί και άλλοι Έλληνες, που δεν έχουν συλληφθεί. Η Αστυνομία έχει έναν μάρτυρα, έναν αστυνομικό που έδωσε κατάθεση και είπε αυτοί οι 105 συμμετείχαν στα επεισόδια. Αυτό είπε η ανακρίτρια και στον εντολέα μου».

Στα νύχια του Μιχάλη υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο

Μιλώντας για το βίντεο του μαχαιρώματος στον Μιχάλη, είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο, από το οποίο προκύπτει η στιγμή του χτυπήματος με το μαχαίρι στο αείμνηστο θύμα. Φαίνεται ο σωματότυπος, δεν φαίνεται το πρόσωπο γιατί είναι σκεπασμένο με κουκούλα. Είναι ένα βίντεο του χτυπήματος. Υπάρχει ένα βίντεο που είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Απαγορεύεται να δοθεί στη δημοσιότητα, δεν γνωρίζω τι έχει δοθεί και τι όχι. Απαγορεύεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα βίντεο. Μου κάνει εντύπωση που μου το λέτε. Όμως, υπάρχει από κάμερα ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ, όπου στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ένας μαχαιρώνει τον αείμνηστο Μιχάλη. Τον δείχνει να περπατάει, να πηγαίνει σε ένα περίπτερο. Δεν γνωρίζω αν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του τραύματος και μετά φαίνεται να καταρρέει στο περίπτερο. Προτείνω να μην το δουν οι γονείς του παιδιού το βίντεο».

«Η Αστυνομία έχει όλα τα στοιχεία για να βρει τον δράστη. Στα νύχια του Μιχάλη υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο. Στο σώμα του υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο. Τώρα αν αυτό το τρίτο πρόσωπο είναι ο δολοφόνος, δυστυχώς για να πω την αλήθεια ο Μιχάλης συμμετείχε στα επεισόδια, καθώς από βίντεο προκύπτει ότι πήγε και ήρθε τρεις φορές στο σημείο των επεισοδίων, θα φανεί από την έρευνα. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχουν δύσκολο έργο. Εγώ συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη του προέδρου της Κροατίας. Δεν μπορεί να κρατάς, αφού δεν έχεις κάνει σωστή προανάκριση, με υποψίες, 105 ανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

«Ήμουν δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας στην υπόθεση του Άλκη Καμπανού. Στην υπόθεση του Άλκη Καμπανού καταδικάστηκαν 12 για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, όμως, αποδείχθηκε από βίντεο, από ομολογίες των ίδιων, από τα χτυπήματα του Άλκη και από τα χτυπήματα στα άλλα δύο παιδιά ότι τα χτυπήματα τα έδωσαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Ήταν όλοι ένοπλοι, πήγαν εκεί και σε 105 δευτερόλεπτα έκαναν ό,τι έκαναν. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι 105 άνθρωποι μαχαίρωσαν τον αείμνηστο Μιχάλη ώστε να κρατούνται. Δεν μπορείς να κρατάς 105, επειδή ως Αστυνομία είσαι ανίκανη να βρεις τον έναν» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ