Ο Βασιλιάς Κάρολος «άνοιξε» μια ασυνήθιστη νέα θέση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Αν αγαπάτε τόσο τη βασιλική οικογένεια όσο και το περιβάλλον, αυτή μπορεί να είναι απλώς η δουλειά των ονείρων σας. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προσλαμβάνουν έναν υπεύθυνο αναφοράς δεδομένων βιωσιμότητας, ο οποίος θα λαμβάνει 50.000 λίρες Αγγλίας ετησίως, δηλαδή 57.890 ευρώ.

Αυτό το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό για έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος σήμερα είναι 33.000 λίρες. Ο βασιλιάς Κάρολος είναι γνωστός ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τα θέματα κλιματικής αλλαγής και οικολογίας.

Η νέα θέση με οικολογικό πρόσημο “άνοιξε” μόλις τρεις μήνες μετά την τελετή στέψης του. Σύμφωνα με την περιγραφή της θέσης , «τα καθήκοντα θα περιλαμβάνουν την παροχή παρακολούθησης δεδομένων αποτυπώματος άνθρακα, αναφορές και εργασίες για τη βελτίωση της ακρίβειας των δεδομένων για όλες τις εκπομπές του Παλατιού».

«Ενώ το βασικό επίκεντρο του ρόλου θα είναι αρχικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αυτό πιθανότατα θα επεκταθεί και σε άλλες περιβαλλοντικές, κοινωνικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες διακυβέρνησης που θα βοηθήσετε να προχωρήσουμε», συνεχίζει η περιγραφή.

Η αγγελία αποκάλυψε επίσης ότι «Το Royal Household θέτει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην πρώτη γραμμή όλων όσων κάνουμε».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στη μείωση των επιπτώσεών μας στον πλανήτη, με άμεση δράση που επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και της χρήσης ενέργειας και στην επίτευξη κατάστασης μηδενικού άνθρακα», σημειώνεται.

Ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, 74 ετών, υπήρξε εδώ και καιρό προστάτης του περιβάλλοντος και του κλίματος. Λέγεται ότι του αρέσει να μιλάει με φυτά και του αρέσει να πιάνει τα δέντρα. «Μιλάω με χαρά στα φυτά και τα δέντρα και τα ακούω. Νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο», είπε ο Κάρολος το 2010.

Το πάθος του για όλα τα φυτά έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να τον αποκαλούν «Βασιλιά του Κλίματος».

Ο Ντέιβιντ Βίκτορ, καθηγητής καινοτομίας και δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις κλιματικές πρωτοβουλίες του Βασιλιά Καρόλου σε μια συνέντευξη νωρίτερα φέτος.

«Η μητέρα του [η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ] πήρε το στέμμα σε πολύ νεαρή ηλικία και κανείς δεν ήξερε τι αντιπροσωπεύει», είπε ο Βίκτορ στο ABC News . «Ενώ ο Κάρολος παίρνει το στέμμα πολύ αργά σε ηλικία και όλοι ξέρουν τι πρεσβεύει».

«Έχει χρησιμοποιήσει τη θέση του για να ευαισθητοποιήσει – όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε όλο τον κόσμο, για τα θέματα αυτά. Έχει καταλάβει εδώ και αρκετό καιρό, πιθανώς νωρίτερα από πολλούς πολιτικούς, τη σημασία αυτού του ζητήματος [περιβαλλοντισμού]» τόνισε.

Ο Κάρολος έχει μια σειρά από κήπους στο κτήμα του στο Gloucestershire, το Highgrove House. Σύμφωνα με το ABC, τα εδάφη δείχνουν τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα και τη φύση. Εν τω μεταξύ. ο μονάρχης έχει εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες γύρω από τους κήπους και τα απόβλητα από την κατοικία φιλτράρονται από μια φυσική δομή λυμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ