Νέα Φιλαδέλφεια – Δικηγόρος της οικογένειας Κατσουρή: «Η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας»

Την ανησυχία του ότι «μπορεί να κλείσει η δικογραφία και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση να είναι κατ’ αγνώστου δράστη» εξέφρασε ο συνήγορος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε κατά την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ολοκληρώνονται σήμερα οι απολογίες – Ενώπιον ανακριτών οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι

Σημειώνεται ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 105 κατηγορούμενους περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

«Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή την στιγμή είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη. Έχουμε απαίτηση αυτό να το βρει η ανάκριση, ο δικαστής, η Ελληνική Δικαιοσύνη. Εμείς θα παλέψουμε για να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη. Εμείς δεν θέλουμε να αδικηθεί ή να ευνοηθεί κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους που είναι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο κ. Χρήστος Μαυρομάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πανό και από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ για τον Μιχάλη Κατσουρή – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

«Κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτή την επιλογή η κυρία ανακρίτρια δεν την έκανε τυχαία. Ένιωσε ότι ο φυσικός δικαστής ακόμη δεν είναι έτοιμος να αποδώσει αυτό το αδίκημα. Άρα υπάρχει ένα έλλειμμα αυτή τη στιγμή. Ευχόμαστε ότι η ανάκριση, τα DNA, η έκθεση ανάλυσης του βιντεοληπτικού υλικού θα φροντίσουν ώστε να έχουμε και αυτό το αδίκημα στο τραπέζι. Φανταστείτε να κλείσει η δικογραφία και ακόμα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να είναι κατ’ αγνώστου δράστη. Θα είναι τραγωδία. Το φοβάμαι αυτό. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου.

Οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι θα βρεθούν σήμερα ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (12/08) κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι του δεύτερου γκρουπ συλληφθέντων που απολογήθηκαν για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, που ξεκίνησαν από το πρωί και διήρκησαν έως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Σημειώνεται πως όλοι αρνήθηκαν την συμμετοχή τους τόσο για τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, όσο και για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει χτύπημα με ρόπαλο στον Μιχάλη πριν από την δολοφονία του

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί συνολικά 70 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ανάμεσα τους, δύο Έλληνες, ένας αλβανικής καταγωγής κάτοικος Ελλάδας και Κροάτες οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Σημειώνεται ότι το Σάββατο δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή ο οποίος ζήτησε να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ