Shelley Smith: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η ηθοποιός και πρώην μοντέλο

Η Shelley Smith, το σούπερ μοντέλο της δεκαετίας του 1970 που έγινε ηθοποιός, γνωστή για τον ρόλο της δίπλα στον Martin Short στη κωμική σειρά «The Associates», πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Πέθανε στις 8 Αυγούστου στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Χόλιγουντ αφού έπεσε σε κώμα που προκλήθηκε από καρδιακή ανακοπή, επιβεβαίωσε ο σύζυγός της Μάικλ Μαγκουάιρ σε ένα βίντεο στο Facebook.

«Η Shelley έζησε μια απίστευτη ζωή! Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, αλλά είμαστε επίσης τόσο τυχεροί που μας άγγιξε αυτή η όμορφη, έξυπνη, συμπονετική και μοναδική ψυχή»,  είπε ο συντετριμμένος Maguire ενώ συγκρατούσε τα δάκρυα.

«Η ζωή είναι τόσο μικρή. Κάντε κάθε δευτερόλεπτο να μετράει και γεμίστε κάθε δευτερόλεπτο με αγάπη» πρόσθεσε. Η Smith γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1952 στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ και αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Κονέκτικατ.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στις αρχές της δεκαετίας του 1970, φτάνοντας στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar και στα περιοδικά Vogue, Mademoiselle και Glamour, σύμφωνα με το Variety .

Έκανε το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη το 1979 ως έξυπνη δικηγόρος της Wall Street στη βραχύβια τηλεοπτική κωμική σειρά “The Associates” με τους Short, Wilfrid Hyde-White και Alley Mills.

Η ξανθιά ηθοποιός πρωταγωνίστησε ως Carolyn Engel στο στρατιωτικό δράμα του NBC του 1983 “For Love and Honor”, μαζί με τον Keenen Ivory Wayans και τον Yaphet Kotto. Έκανε αρκετές γκεστ εμφανίσεις σε πολλές άλλες εκπομπές, όπως το “The Love Boat” και το “Murder She Wrote”.

H Smith ήταν επίσης ένα οικείο πρόσωπο σε μια σειρά από εκπομπές παιχνιδιών διασημοτήτων όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των “Super Password”, “Body Language” και του Dick Clark “$10.000 Pyramid”.

Αργότερα στη ζωή της, έγινε ειλικρινής υποστηρικτής των γυναικών που παλεύουν με προβλήματα γονιμότητας.

Η Smith ίδρυσε το Πρόγραμμα Δοτών Ωαρίων το 1991 αφού απέκτησε δίδυμα, τη Νίκι και τη Μιράντα, μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα γονιμότητας. Πούλησε την εταιρεία, γνωστή πλέον ως Hatch Fertility, πριν από μερικά χρόνια. Ο σύζυγός της είπε ότι βοήθησε χιλιάδες γυναίκες με τις εγκυμοσύνες τους.

«Της άρεσε να βοηθάει τους ανθρώπους. Πάνω από όλα με βοήθησε. Με έκανε πολύ καλύτερο άνθρωπο από ό,τι θα ήμουν ποτέ. Είχαμε έναν υπέροχο γάμο», είπε ο Maguire.

«Δεν ξέρω πώς να συνεχίσω χωρίς αυτήν. Αλλά ξέρω ότι είχαμε μια απίστευτη σχέση, και ήταν όσο αγνή θα μπορούσε να είναι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ