Νέα Φιλαδέλφεια: Ολοκληρώνονται σήμερα οι απολογίες – Ενώπιον ανακριτών οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι

Ολοκληρώνεται σήμερα η ανακριτική διαδικασία για την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής. Οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πανό και από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ για τον Μιχάλη Κατσουρή – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (12/08) κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι του δεύτερου γκρουπ συλληφθέντων που απολογήθηκαν για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, που ξεκίνησαν από το πρωί και διήρκησαν έως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Σημειώνεται πως όλοι αρνήθηκαν την συμμετοχή τους τόσο για τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, όσο και για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί συνολικά 70 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ανάμεσα τους, δύο Έλληνες, ένας αλβανικής καταγωγής κάτοικος Ελλάδας και Κροάτες οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα – Συνολικά 70 έως τώρα

Σημειώνεται ότι το Σάββατο δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή ο οποίος ζήτησε να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.

Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι οπαδοί της Μαρσέιγ σήκωσαν πανό για τον αδικοχαμένο Μιχάλη

Ξεκινάει η διαδικασία για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη

Πλέον το βάρος των ανακριτικών αρχών πέφτει στην ανάλυση του DNA που οι αρχές πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Το πρωί της Κυριακής θα αρχίσει, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η διαδικασία για την τυχόν ταυτοποίηση. Ήδη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν αρχικά και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό το οποίο μένει να φανεί εάν ταυτοποιηθεί με κάποιον εκ των συλληφθέντων.

Ωστόσο, εντοπίστηκαν και άλλα ρόπαλα και στυλιάρια τα οποία είχαν κρύψει σε σημείο κοντά από εκεί όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια και η φονική επίθεση. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό βίντεο το οποίο κατασχέθηκε από τη στιγμή που εγκαταλείπουν άγνωστοι, τον οπλισμό.

Κροάτης πρόεδρος: «Πήγαν για να κάνουν επεισόδια – Aν η Αθήνα κρατήσει και τους 100 θα ανοίξει βεντέτα»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος ανέφερε ότι θα ανοίξει βεντέτα αν η Αθήνα προφυλακίσει όλους τους χούλιγκαν που πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Ο Κροάτης πρόεδρος παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να κάνουν επεισόδια». Ο ίδιος δεν τους χαρακτήρισε «χούλιγκαν». Είπε ότι είναι πολίτες, που έχουν δικαιώματα και σημείωσε ότι «οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν» υποστήριξε ο Μιλάνοβιτς.

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να προκαλέσουν επεισόδια κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα», είπε ο Κροάτης πρόεδρος και συνέχισε:

«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές. Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ