Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα – Συνολικά 70 έως τώρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 40 κατηγορούμενοι του δεύτερου γκρουπ συλληφθέντων που απολογήθηκαν σήμερα (12/08) για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, που ξεκίνησαν από το πρωί και διήρκησαν έως αργά το απόγευμα, ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση, αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το «τελευταίο αντίο» στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη – ΦΩΤΟ

Μεταξύ των προφυλακιστέων υπάρχει και ένας 26χρονος Έλληνας.

Σημειώνεται πως όλοι αρνήθηκαν την συμμετοχή τους τόσο για τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, όσο και για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν 3-4 ημέρες να δουν την Αθήνα και να φύγουν» λέει ο δικηγόρος τριών Κροατών

Τόσο κατά την άφιξη των κατατηγορουμένων από τα δικαστήρια όσο και κατά την αποχώρησή τους είχαν σκυμμένα τα κεφάλια με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νέα Φιλαδέλφεια Χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε περίπου στις 11:00 με ισχυρή αστυνομική δύναμη, η δεύτερη ομάδα των 40 κατηγορουμένων προκειμένου να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζονται στην υπόθεση της άγριας επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν χθες με αυτές των πρώτων 30 χούλιγκαν. Όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών λειτουργών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους. Οι πρώτοι 30 που απολογήθηκαν χθες, 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός προφυλακίστηκαν.

Όλοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ». Σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους.

Οι τελευταίοι 45, από τους συνολικά 105 συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον ανακριτή αύριο Κυριακή.

Ξεκινά η λήψη DNA

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας από την ανάλυση που έχει γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, των βίντεο από κάμερες ασφαλείας και των φωτογραφιών, οι δράστες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν καθώς φορούν κράνη, μπαλακλάβες (full face) και κουκούλες. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τα επεισόδια, το οποίο μπορεί να αναλυθεί και να καθαριστεί.

Όταν γίνει αυτό, θα συσχετίσουν τα ρούχα, ή τυχόν διακριτικά – ακόμα και παπούτσια, αλλά και τον σωματότυπο των συλληφθέντων, ούτως ώστε να οδηγηθούν σε πρώτη φάση στην αναγνώριση όσων πήραν μέρος στα επεισόδια. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως μακροχρόνια διαδικασία.

Η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες θα ξεκινήσει σήμερα, καθώς από τον νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και των ευρημάτων από τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γενετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.

Συγκλονίζει ο αδελφός του Μιχάλη – «Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από τα σπίτια τους»

Με ένα υπόμνημα με το οποίο ζητά την διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων για τον εντοπισμό όλων εκείνων που συνετέλεσαν στην δημιουργία των συνθηκών που είχαν ως κατάληξη την δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσήλθε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια ο αδελφός του θύματος που δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομάτη.

Ο αδελφός του θύματος δήλωσε πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και κατέθεσε στην δικαστική λειτουργό υπόμνημα-αίτημα με το οποίο ζητάει τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων.»

Στο υπόμνημα ο αδελφός του θύματος ζητά:

  • Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική
  • Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»
  • Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα ( μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
  • Να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.
  • Να κληθούν μάρτυρες από Εσάς παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους
  • Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.
  • Να τεθεί στην διάθεση σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομιας.

Μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου, αναφέρει ο αιτών.

Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση ( οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του γηπέδου “Αγία Σοφιά” στην Νέα Φιλαδέλφια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ