Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν 3-4 ημέρες να δουν την Αθήνα και να φύγουν» λέει ο δικηγόρος τριών Κροατών

«Ήρθαν 3-4 ημέρες να δουν την Αθήνα, όπως και να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους και στη συνέχεια να φύγουν. Δεν είναι κάτι που απαγορεύεται» δήλωσε μεταξύ άλλων, έξω από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος τριών εκ των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας, για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη.

«Οι δικοί μου εντολείς δεν βρέθηκε να έχουν full-face ή οτιδήποτε άλλο όπλο. Πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του Μιχάλη την επόμενη ημέρα. Δηλώνουν συγκλονισμένοι. Είναι λυπημένοι γιατί ήρθαν στην Ελλάδα όχι για μαλώσουν και να διαπληκτιστούν με Έλληνες φιλάθλους της ΑΕΚ. Ήρθαν απλώς να υποστηρίξουν την ομάδα τους στην προπόνηση την προηγουμένη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Δεν ήταν ενωμένοι, δεν ήταν προσυνεννοημένοι, δεν λειτούργησαν ως εγκληματική οργάνωση» ανέφερε ο κ. Νουλέζας.

Την στιγμή που δημοσιογράφος του απηύθυνε ερωτήσεις, ο ίδιος την διέκοψε λέγοντάς της «μην είστε καχύποπτη, ακούστε με λίγο» και στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, μπορεί να είναι είτε Έλληνας, είτε Αλβανός, είτε Κροάτης, και «κανείς δεν δικαιούται να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και οφείλουμε να μην διαναμιτίζουμε το κλίμα, και να μην χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πιστεύω πως είναι δημοκρατικοί και φιλειρηνικοί. Φυσικά και καταδικάζουμε την βία στον αθλητισμό» τόνισε ο κ. Νουλέζας.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αναλάβει τους τρεις συλληφθέντες, ήταν να «ξεκαθαριστεί πως δεν έχουν καμία συμμετοχική δράση τόσο στα επεισόδια, όσο και στη δολοφονία. Αν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο θα παραιτηθώ. Το χειρότερο θα είναι ο δράστης να είναι Έλληνας».

Υπενθυμίζεται πως στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε το πρωί της Παρασκευής (11/08) η πρώτη ομάδα από τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν για την δολοφονική επίθεση κατά οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσουρής.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν με δύο κλούβες της αστυνομίας από την ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών. Τα μέτρα στα δικαστήρια είναι ισχυρά, με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται εντός του χώρου.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση και ο 14ος και η 20ή που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφους τους.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Αύριο, Σάββατο 12 Αυγούστου, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ