Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με την καταδρομική των Κροατών χούλιγκαν

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, που καταγράφει τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι βράδυ Δευτέρας, και φίλοι της ΑΕΚ με τις παρέες τους βρίσκονται έξω από το γήπεδο της ομάδας, όταν ενημερώνονται ότι φτάνουν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ενώπιον των ανακριτών οι πρώτοι συλληφθέντες χούλιγκαν – Δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων

Κάποιοι κινούνται προς το μέρος των δραστών, από περιέργεια για να δουν τι συμβαίνει. Όμως, όταν κάνουν την εμφάνισή τους οι Κροάτες χούλιγκαν η νύχτα γίνεται μέρα από τις φωτοβολίδες που εκσφενδονίζουν προς την πλευρά των φίλων της «Ένωσης». Η δολοφονική επίθεση των εφοδιασμένων με πολεμοφόδια χούλιγκαν ξεκινά. Λίγο μετά, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής θα έπεφτε νεκρός από την μοιραία μαχαιριά που του κατάφεραν στο μπράτσο.

Δείτε το νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media ιστοσελίδας οργανωμένων οπαδών απ’ όλο τον κόσμο:

Νέα Φιλαδέλφεια: «Τους εντοπίσαμε, αλλά…» – Οι καταθέσεις αστυνομικών για τις κινήσεις των χούλιγκαν

Στον ανακριτή οι πρώτοι εκ των συλληφθέντων χούλιγκαν

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (11/8) η πρώτη ομάδα από τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν για την δολοφονική επίθεση κατά οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσουρής.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν με δύο κλούβες της αστυνομίας από την ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών. Τα μέτρα στα δικαστήρια είναι ισχυρά, με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται εντός του χώρου.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση και ο 14ος και η 20ή που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφους τους.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Αύριο, Σάββατο 12 Αυγούστου, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Είναι πιθανό κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς φαίνεται μόλις χθες να προσέλαβαν συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για τις κρατήσεις μέχρι την απολογία.

Κατηγορούνται για κακουργήματα

Οι συλληφθέντες χούλιγκαν κατηγορούνται για βαριά αδικήματα. Συγκεκριμένα, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα, που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Υπενθυμίζεται ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη αλλά σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

*εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

*ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξης (κακούργημα)

*κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ