Νέα Φιλαδέλφεια: «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» – Η απάντηση της Αθήνας στον Κροάτη πρόεδρο


«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της», απαντούν κυβερνητικά στελέχη στις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου, ο οποίος χθες, αν και δεν υποστήριξε τους συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια, επιχείρησε να προκαταλάβει την δικαστική έρευνα, λέγοντας ότι αν η Αθήνα προφυλακίσει όλους τους προσαχθέντες θα ανοίξει βεντέτα.

Ήδη, 70 χούλιγκαν έχουν προφυλακιστεί ενώ η τρίτη και τελευταία ομάδα των χούλιγκαν απολογείται από το πρωί στους τρεις ανακριτές.

Χθες ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να κάνουν επεισόδια». Ο ίδιος δεν τους χαρακτήρισε «χούλιγκαν». Είπε ότι είναι πολίτες, που έχουν δικαιώματα και σημείωσε ότι «οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν» υποστήριξε ο Μιλάνοβιτς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ