Ζάκυνθος: Διευθυντής ξενοδοχείου πωλούσε σε τουρίστες… αμπούλες αερίου γέλιου

Στον βωμό του κέρδους, ξεπέρασε κάθε όριο ένας διευθυντής ξενοδοχείου στον Λαγανά στη Ζάκυνθο, ο οποίος διέθετε προς πώληση αμπούλες αερίου γέλιου στους νεαρής ηλικίας Βρετανούς τουρίστες που διέμεναν σε αυτό. Μάλιστα, τις είχε εκτεθειμένες σε ένα ράφι στην ρεσεψιόν.

Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στο ξενοδοχείο και συνέλαβαν τον 50χρονο νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, καθώς διαπιστώθηκε ότι πωλούσε από τη ρεσεψιόν, σε τουρίστες, κυρίως Βρετανούς νεαρής ηλικίας, αμπούλες αερίου (Laughing Gas).

Κατά τις έρευνες, τόσο στον χώρο υποδοχής, σε ένα ράφι, όσο και σε αποθήκη πίσω από τη ρεσεψιόν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 20.160 αμπούλες αερίου γέλιου, πλήθος από μπαλόνια, καθώς και 2 συσκευές εκτόνωσης αμπουλών.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ερευνούν το θέμα του αερίου γέλιου, όταν άρχισαν να βλέπουν αύξηση σε λιποθυμικά επεισόδια, ενω ένας νεαρός που είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο έφερε πάνω του μια αμπούλα του αερίου

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Τι είναι το αέριο γέλιου

Η επίσημη χημική ονομασία του αερίου του γέλιου, είναι υποξείδιο του αζώτου ή πρωτοξείδιο του αζώτου, ιλαρυντικό αέριο ή και νίτρο που είναι χημική ένωση, η οποία ανήκει στα οξείδια του αζώτου. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση.

Προκαλεί ευφορία όταν εισπνέεται, μια ιδιότητα που έχει οδηγήσει να χρησιμοποιείται για διασκέδαση προκαλώντας ολιγόλεπτη ονειροπόληση και ελαφριά απώλεια επαφής με την πραγματικότητα. Η ευχάριστη αίσθηση που νιώθουν οι χρήστες προέρχεται από την έλλειψη οξυγόνου, αφού δημιουργείται υποξία. Οι περισσότεροι το εισπνέουν όμως μέσα από ένα μπαλόνι για να διασκεδάσουν και να περάσουν ωραία.

Ζάκυνθος: Διευθυντής ξενοδοχείου πωλούσε αμπούλες αερίου γέλιου στη ρεσεψιόν- Κατασχέθηκαν 20.000 τεμάχια

Χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντιατρική εξαιτίας της αναισθητικής και αναλγητικής δράσης του. Επίσης χρησιμοποιείται σαν οξειδωτικό μέσο στους πυραύλους και στους αγώνες αυτοκινήτων για να αυξηθεί η ισχύς των κινητήρων αλλά ακόμη και στην ζαχαροπλαστική ώστε να φουσκώσει η σαντιγύ. Σε υψηλές θερμοκρασίες, το υποξείδιο του αζώτου είναι ισχυρό οξειδωτικό, παρόμοιο με το μοριακό οξυγόνο.

Το υποξείδιο του αζώτου διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Αυτό μπορεί να δημιουργεί επιπλοκές στην υγεία, προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ