Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου, για τα 3 χρόνια από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καλεί η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
«Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε στις συγκεντρώσεις. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση των Τεμπών, τα καθημερινά εγκλήματα που κοστίζουν τη ζωή σε εργαζόμενους, όπως το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της “Βιολάντα”, τα εγκλήματα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, ο αγώνας για Υγεία, Παιδεία, εργασιακές συνθήκες. Είναι πολύ επικίνδυνη για την εναέρια κυκλοφορία η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξειδικεύει τον νόμο για την επιτάχυνση της εναέριας κυκλοφορίας την καλοκαιρινή περίοδο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΕΕΚ-ΥΠΑ.
«Όχι στη συγκάλυψη! Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 28 του Φλεβάρη! Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, σε όλη την Ελλάδα!» καταλήγει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 του Φλεβάρη, τρία χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, κόντρα στη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΕΕΚΕ, που καταψήφισε την πρόταση της ΕΣΚ για απεργιακή κινητοποίηση.
Οι δικαιολογίες τους αναδεικνύουν τους δεσμούς που έχουν με την κυβέρνηση και τις εταιρείες. Προσπαθούν να βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση μιας απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, έπειτα από τις πρόσφατες βλάβες και το επικίνδυνο συμβάν στις 4 του Γενάρη. Τα γεγονότα αυτά δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Έχουν στρέψει το ενδιαφέρον του λαού στην εναέρια κυκλοφορία, γι’ αυτό έχει δοθεί η εντολή να μην γίνει απεργία στις 28 του Φλεβάρη. Αποκαλύφθηκε ότι η καθυστέρηση σύγκλησης του ΔΣ, που εντελώς αντικαταστατικά είχε να συνεδριάσει από τον Ιανουάριο, εξυπηρετεί τον γελοίο ισχυρισμό που επικαλέστηκαν στη συνεδρίαση της 24/02/2026, “ότι δεν προλαβαίνουμε” να κάνουμε απεργία. Είναι ψέμα, δεν έχει συμφωνηθεί και δεν υπάρχει πουθενά ότι το ΔΣ είχε αποφασίσει να περιμένει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία. Ακόμα και αν ίσχυε αυτό το ψέμα, που ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα σκεφτόταν, η πλειοψηφία της ΕΕΕΚΕ δεν θα απαλλασσόταν από τις ευθύνες της.
Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε στις συγκεντρώσεις. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση των Τεμπών, τα καθημερινά εγκλήματα που κοστίζουν τη ζωή σε εργαζόμενους, όπως το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της “Βιολάντα”, τα εγκλήματα σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, ο αγώνας για Υγεία, Παιδεία, εργασιακές συνθήκες.
Είναι πολύ επικίνδυνη για την εναέρια κυκλοφορία η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξειδικεύει τον νόμο για την επιτάχυνση της εναέριας κυκλοφορίας την καλοκαιρινή περίοδο.
Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις στο ΔΣ της ΕΕΕΚΕ που στήριξαν και στηρίζουν αυτό το νόμο, που έχουν πει δημόσια ψέματα σχετικά με την ασφάλεια, που προσπαθούν ξανά να σε κοροϊδέψουν και να σε κάνουν να υποχωρήσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τους δεσμούς της πλειοψηφίας του ΔΣ με την κυβέρνηση και τις εταιρείες, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της κατάργησης των προϋποθέσεων της ΚΥΑ στα χέρια μας.
Είναι αποκαλυπτική η τακτική τους να αποκρύπτουν την αλληλογραφία από την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση στο ΔΣ, τακτική που υπαγορεύεται από την κυβέρνηση και έχει στόχο θα θαφτούν στοιχεία που συνθέτουν την πραγματική εικόνα της πολύ επικίνδυνης κατάστασης.
Όχι στη συγκάλυψη!
Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 28 του Φλεβάρη!
Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, σε όλη την Ελλάδα!
