Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα την Πιερία. Λόγω της κακοκαιρίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης. Έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή της Πιερίας, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή, από επιχείρηση στην περιοχή του Βαρικού, ενώ και η Β΄ΕΜΑΚ καταβάλλει προσπάθειες να βγάλει άτομα από σπίτι με βάρκα.

Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε, επίσης 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Η Π.Υ. Νάουσα δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 37 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει και τον νομό Τρικάλων, σε ορεινές και πεδινές περιοχές. Έκδηλη είναι η αγωνία των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών για την άνοδο της στάθμης του Πηνειού.

Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν πολύ μεγάλος, με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την ευρύτερη περιοχή να είναι δυσοίωνες.

Πρόβλημα υπάρχει και στα ορεινά της Καλαμπάκας. Το 4ο δημοτικό σχολείο πλημμύρισε και θα παραμείνει κλειστό.

Από την σφοδρή βροχόπτωση έχουν πλημμυρίσει πολλές καλλιέργειες της περιοχής και οι αγρότες φοβούνται ότι θα προκληθεί μεγάλη καταστροφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ