Δένδιας από Κύπρο: Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ενιαία Άμυνα της Ε.Ε. στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στην Κύπρο, όπου διεξάγεται η Άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ε.Ε..

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του από την Κύπρο, συμμετέχει σε Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εθνικής Άμυνας.
  • Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας.
  • Έμφαση θα δοθεί επίσης στην ενιαία Άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στη Λευκωσία, υπογράμμισε: «Σήμερα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, θα συζητήσουμε πέραν από την Ουκρανία, τα ζητήματα ασφάλειας και ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση “Ασπίδες”, της οποίας η Ελλάδα ασκεί τη διοίκηση, έχει μια πολύ κεντρική σημασία: o ρόλος τον οποίο θα έχει η διεύρυνση της εντολής και βεβαίως, η ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν».

Κύπρος: Τουρκική παρενόχληση με παρεμβολές στο αεροσκάφος του Νίκου Δένδια και σε αυτά των υπουργών Άμυνας Γαλλίας και Ολλανδίας

«Θα συζητήσουμε τα ζητήματα που αφορούν στην αμυντική στρατηγική της ΕΕ, την ενιαία άμυνά μας, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βραχίονα συμπληρωματικό στο ΝΑΤΟ, βασισμένο στο άρθρο 42 παρ. 7 της Συνθήκης [της ΕΕ], δηλαδή της αντίληψης για την αμοιβαία συνδρομή, την αμοιβαία βοήθεια, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Ως καταληκτική παρατήρηση», πρόσθεσε, «επειδή τελειώνει και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, να πω ότι για έναν Έλληνα υπουργό είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκεται εδώ, στη Λευκωσία, στην πρωτεύουσα του Κυπριακού Ελληνισμού, τη στιγμή που η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, της ενιαίας ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

«Πιστεύω ότι οι ψυχές του Γιάννου Κρανιδιώτη και του Θεόδωρου Πάγκαλου θα είναι ευτυχείς» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google