Ιωάννα Τούνη: Έφεση κατά της απόφασης για την υπόθεση του revenge porn – Δεκτή η αίτηση της influencer

Την Τετάρτη 1 Απριλίου, οι δύο κατηγορούμενοι στη δίκη για την υπόθεση της Ιωάννας Τούνη, που αφορά εκδικητική πορνογραφία, είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη 14 Απριλίου έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

H Ιωάννα Τούνη απαντά στα σχόλια για την εμφάνιση της στο δικαστήριο: «Ο κόσμος να σε φάει, δεν θα χορτάσει» – Βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με σκοπό βλάβης σε βαθμό κακουργήματος, και είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης τεσσάρων και τριών ετών, αντιστοίχως. Οι δικαστές είχαν αναστείλει την ποινή επί τριετία για τον δεύτερο, στον οποίο είχαν αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στον πρώτο δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Οι εφέσεις τους είχε αποφασιστεί να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης αφορά τόσο στο ύψος των ποινών, θεωρώντας ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες, όσο και στην αναγνώριση ελαφρυντικού στον καταδικασθέντα με την χαμηλότερη ποινή.

Ιωάννα Τούνη: «Να μην ξεχνάμε ότι καλοί χριστιανοί δεν είμαστε μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα…»

Σχετική αίτηση είχε καταθέσει προηγουμένως η πλευρά της influencer που τελικώς έγινε δεκτή από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Την απόφαση του Δικαστηρίου είχαν εφεσιβάλλει και οι δύο καταδικασθέντες ώστε να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όταν η υπόθεση επανεξεταστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα ξεκινήσει από «μηδενική βάση» και πρακτικά δεν ισχύει για τους κατηγορούμενους «η αρχή της μη χειροτέρευσης» της θέσης τους.

Ιωάννα Τούνη: «Ένιωσα τόσο πολύ πνιγμένη από την αδικία που υπάρχει σε αυτή τη ζωή» – Το μήνυμα μετά τη σύλληψή της

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK