Ιράν: Διαψεύδει τον Τραμπ για αίτημα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

Το Ιράν διαψεύδει τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη ζήτησε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διάψευση αυτή έρχεται εν μέσω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά τον Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με ισχυρισμό του.
  • Η Τεχεράνη αρνείται ότι υπέβαλε αίτημα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως το Ιράν επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Το Ιράν διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ περί αιτήματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι Ουάσινγκτον και Τεχεράνη έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις συνομιλίες, παρά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαΐλ Μπαγκαΐ, δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν επεδίωξε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά αποδέχτηκε την επίσκεψη του μεσολαβητή του Κατάρ στη χώρα, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Ο Τραμπ είπε νωρίτερα σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν σε συνομιλίες με το Ιράν αφού η Τεχεράνη ζήτησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι η εκεχειρία την οποία συμφώνησαν οι δύο πλευρές τον Ιούνιο έχει πλέον λήξει.

Τραμπ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.