Δύσκολες ώρες για τον Μπόρις Τζόνσον – Πέθανε η μητέρα του

Ο Μπόρις Τζόνσον θρηνεί την απώλεια της μητέρας του, Σάρλοτ Τζόνσον Ουάχλ.

Η μητέρα του Βρετανού πρωθυπουργού πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με όσα έγραψε η εφημερίδα Telegraph.

Η Σάρλοτ Τζόνσον Ουάχλ που ήταν επαγγελματίας ζωγράφος, πέθανε «ξαφνικά και ειρηνικά» σε νοσοκομείο του Λονδίνου, τόνισε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας της.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε περιγράψει τη μητέρα του ως την «ανώτερη αρχή» στην οικογένεια κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος το 2019.

«Θα παραθέσω τη φράση της ανώτερης αρχής στην οικογένειά μου – της μητέρα μου – και παρεμπιπτόντως για όσους ψάχνουν εναγωνίως διαιρέσεις εντός της οικογένειάς μου σε θέματα για την ΕΕ, θέλω να ξέρετε ότι έχω κρατημένο τον άσο στο μανίκι μου – η μητέρα μου ψήφισε “Έξοδο” από την ΕΕ», είπε τότε ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με την Telegraph, η μητέρα του Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 40 ετών.

«Προσπαθώ να ζωγραφίζω κάθε μέρα αν μπορώ, αν και πρέπει να πηγαίνω συχνά στο νοσοκομείο. Εξακολουθώ να μπορώ να ζωγραφίζω, αν και το χέρι μου κάνει ξαφνικά μια κίνηση που είναι εντελώς ακούσια και αυτό με κάνει σχεδόν να κλαίω» είχε πει η Τζόνσον Γουάλ σε μια συνέντευξή της στην σε εφημερίδα το 2008.

Το πρώτο επώνυμο της Σάρλοτ Τζόνσον Ουάχλ ήταν Φόσετ. Ήταν κόρη του δικηγόρου σερ Τζέιμς Φόσετ, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη δεκαετία του 1970.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η Σάρλοτ γνώρισε τον Στάνλεϊ Τζόνσον, παράτησε την ακαδημαϊκή της εκπαίδευση και ταξίδεψε μαζί του στις ΗΠΑ, για να παντρευτούν το 1963. Αργότερα επέστρεψε στο πανεπιστήμιο, ολοκλήρωσε τις σπουδές της και έγινε η πρώτη προπτυχιακή παντρεμένη γυναίκα του Κολεγίου της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ