Πάνω από 50.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την κατάρρευση του φράγματος στην Μιανμάρ

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν την Τετάρτη από τα σπίτια τους στην κεντρική Μιανμάρ μετά την κατάρρευση φράγματος, από την οποία προκλήθηκαν πλημμύρες σε πόλεις και χωριά και το κλείσιμο μεγάλου αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι πυροσβεστικές αρχές απέστειλαν ομάδα στο αρδευτικό φράγμα της Σουάρ που κατέρρευσε πλημμυρίζοντας την κοντινή ομώνυμη πόλη και γύρω περιοχές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ορισμένοι που δεν επλήγησαν από τις πλημμύρες, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φοβούμενοι ότι η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει κι άλλο, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς δεν είχε λάβει προηγουμένως άδεια να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά 12.000 νοικοκυριά ή περίπου 54.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, δήλωσε επίσης αξιωματούχος της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την αρωγή και την μετεγκατάσταση των εκτοπισμένων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ