Πτώση άνω του 5% για το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ για διαπραγματεύσεις με το Ιράν

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 5% μετά τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ για πρόοδο στον τερματισμό του πολέμου, ισχυρισμούς που απέρριψε το Ιράν.
  • Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent μειώθηκε κατά 5,9% στα 94,42 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή αναφοράς του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 5,1% στα 87,65 δολάρια το βαρέλι.
  • Ενώ το Ιράν αρνείται τις διαπραγματεύσεις και οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται, τουλάχιστον 1.000 ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να αναπτυχθούν στην περιοχή.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 5% σήμερα το πρωί μετά τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ (τους οποίους απέρριψε το Ιράν) για πρόοδο στον τερματισμό του πολέμου.

Οποιαδήποτε εκεχειρία θα ήταν κρίσιμη για το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ, της βασικής πλωτής οδού στον Κόλπο για το αργό πετρέλαιο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent, η διεθνής τιμή αναφοράς, έχει μειωθεί κατά 5,9% στα 94,42 δολάρια ανά βαρέλι. Την Τρίτη ήταν περίπου 104 δολάρια. Η τιμή αναφοράς του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 5,1% νωρίς την Τετάρτη στα 87,65 δολάρια το βαρέλι.

Ενώ το Ιράν έχει αρνηθεί ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις και ότι οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται, το Πακιστάν έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 1.000 ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία λέγεται ότι θα αναπτυχθούν στη Μέση Ανατολή τις επόμενες ημέρες.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.