Νέα Σμύρνη: Απειλές και παρακολουθήσεις πριν από τη δολοφονία της 45χρονης καταγγέλλουν τα αδέλφια της – «Είχε βγάλει όπλο»

Τα δύο αδέλφια της 45χρονης που δολοφονήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον 48χρονο πρώην σύντροφό της μιλούν για απειλές, παρακολουθήσεις και περιστατικό με όπλο πριν από το έγκλημα. Όπως υποστηρίζουν, η γυναίκα είχε αλλάξει ακόμη και την κλειδαριά του σπιτιού της, καθώς ο άνδρας φέρεται να διέθετε αντικλείδι. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει επίσημη καταγγελία για τις συγκεκριμένες απειλές, ενώ οι Αρχές εξετάζουν το βίντεο από κάμερα της πολυκατοικίας και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Νέα στοιχεία για όσα φέρεται να είχαν προηγηθεί της γυναικοκτονίας στη Νέα Σμύρνη δίνουν τα αδέλφια της 45χρονης, περιγράφοντας απειλές και παρακολουθήσεις που προκάλεσαν έντονο φόβο.
  • Ο αδελφός της 45χρονης ανέφερε ότι ο δράστης την είχε απειλήσει με όπλο, ενώ η ίδια είχε αλλάξει κλειδαριά στο σπίτι της καθώς ο 48χρονος φέρεται να διέθετε αντικλείδι.
  • Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει επίσημη καταγγελία για τις απειλές, ενώ στα αρχεία της Ασφάλειας εντοπίστηκε περιστατικό του 2024 όπου η 45χρονη είχε αναφέρει κλοπή μηχανής από πρώην σύντροφο.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Νέα στοιχεία για όσα φέρεται να είχαν προηγηθεί της γυναικοκτονίας στη Νέα Σμύρνη δίνουν τα δύο αδέλφια της 45χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον 48χρονο πρώην σύντροφό της. Οι συγγενείς της γυναίκας περιγράφουν απειλές, παρακολουθήσεις και περιστατικά που, όπως υποστηρίζουν, είχαν προκαλέσει έντονο φόβο στην 45χρονη το διάστημα πριν από το έγκλημα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News», τα αδέλφια της 45χρονης αναφέρθηκαν στις τελευταίες ημέρες πριν από τη δολοφονία και ζητούν να αποσαφηνιστεί εάν η γυναίκα είχε απευθυνθεί στις Αρχές, καθώς και εάν υπήρχαν πρόσωπα που γνώριζαν τις προθέσεις του 48χρονου.

Ο αδελφός της 45χρονης υποστήριξε ότι ο άνδρας την είχε απειλήσει ακόμη και με όπλο και ότι ο ίδιος την είχε παροτρύνει να απευθυνθεί στην Αστυνομία. «Είχε βγάλει και όπλο. Την Πέμπτη, της είπα να πάει στην Αστυνομία. Μάλλον πήγε η αδελφή μου, δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω κάτι τώρα. Γι’ αυτό της είπα να πάει στο τμήμα να το δώσει, πώς το λένε, να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα», είπε ο αδελφός της 45χρονης.

Η δολοφονία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, έξω από το σπίτι όπου διέμενε η γυναίκα στη Νέα Σμύρνη. Ο 48χρονος φέρεται να την περίμενε έξω από την πολυκατοικία και να την αιφνιδίασε κατά την άφιξή της. Στη συνέχεια την ακινητοποίησε στην είσοδο και, όπως έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες, την ανάγκασε να γονατίσει. Ακολούθως την πυροβόλησε θανάσιμα και έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Η αδελφή του θύματος περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια μετά τη δολοφονία, επισημαίνοντας ότι ο 48χρονος γνώριζε, όπως εκτιμά, την ώρα κατά την οποία η 45χρονη έφευγε για την εργασία της.

«Δεν ξέρω τι ακολουθεί τώρα. Δεν ξέρω. Τα έχω χάσει όλα. Τον συνάντησε. Ήξερε την ώρα, νομίζω, που φεύγει στη δουλειά και…», είπε η αδελφή της 45χρονης.

Οι καταγγελίες της οικογένειας για παρακολουθήσεις και απειλές

Η 45χρονη και ο 48χρονος διατηρούσαν στο παρελθόν σχέση, η οποία είχε λήξει. Τα αδέλφια της γυναίκας υποστηρίζουν ότι, μετά τον χωρισμό τους, ο άνδρας συνέχισε να την παρακολουθεί και να την απειλεί, προκαλώντας της έντονη ανησυχία.

Ο αδελφός της 45χρονης ανέφερε ότι η γυναίκα είχε αλλάξει ακόμη και κλειδαριά στο σπίτι της, καθώς ο 48χρονος φέρεται να διέθετε αντικλείδι. «Έτσι άλλαξε σπίτι. Πριν από δύο εβδομάδες άλλαξε και την κλειδαριά, γιατί είχε αντικλείδι αυτός και, όταν πήγαινε για δουλειά η αδελφή μου, αυτός έμπαινε στο σπίτι. Όταν ερχόταν η αδελφή μου από τη δουλειά, από βόλτα, κοιτούσε αλλαγμένα πράγματα. Μου λέει: “Θέλω κλειδαριά αύριο”. Λέω: “Σου στέλνω να αλλάξεις την κλειδαριά”».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι, λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα, ο 48χρονος είχε απειλήσει την 45χρονη με όπλο. Παράλληλα, η γυναίκα φέρεται να είχε εκφράσει στους συγγενείς της την πεποίθηση ότι ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε ή μπορούσε να ακούει τις συνομιλίες της. «Μου λέει: “Δεν μπορώ να μιλήσω με τη φίλη μου, δεν μπορώ να μιλήσω μαζί σου. Από κάπου τα ακούει, από κάπου με ακολουθεί. Δηλαδή είναι κολλημένος”, λέει».

Τι είχε καταγραφεί από την Αστυνομία

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι η 45χρονη είχε υποβάλει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για τις συγκεκριμένες απειλές που περιγράφουν τα αδέλφια της. Οι αναφορές για τον φόβο που βίωνε και για τη συμπεριφορά του 48χρονου φαίνεται ότι ήταν γνωστές στο οικογενειακό της περιβάλλον, χωρίς όμως να έχει καταγραφεί σχετική καταγγελία στις Αρχές.

Ένα περιστατικό που εντοπίστηκε στα αρχεία της Ασφάλειας αφορά τον Ιούλιο του 2024 και είχε καταγραφεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Τότε, η 45χρονη είχε αναφέρει ότι ένας πρώην σύντροφός της, τον οποίο δεν είχε κατονομάσει, της είχε κλέψει το μηχανάκι.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία για την έρευνα έχει το βίντεο-ντοκουμέντο από εξωτερική κάμερα της πολυκατοικίας, το οποίο έχει καταγράψει τις κινήσεις του 48χρονου πριν από τη δολοφονία. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, προκειμένου να αποσαφηνίσουν όσα συνέβησαν πριν από το έγκλημα και να εξακριβώσουν εάν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια ή περιστατικά που δεν είχαν καταγγελθεί επισήμως. Την ίδια ώρα, η οικογένεια της 45χρονης αναζητεί απαντήσεις για τις τελευταίες ημέρες πριν από τη δολοφονία της.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.