Βενεζουέλα: Στους 3.685 οι νεκροί από τον διπλό σεισμό

Ο αριθμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό που έπληξε τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου αυξήθηκε, ενώ οι αρχές δεν έχουν δώσει εκτίμηση για τους αγνοούμενους.

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Στους 3.685 ανήλθε ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό που έπληξε τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.
  • Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 16.740. Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε εκτίμηση για τους αγνοούμενους, καθώς η κατάσταση παραμένει ασαφής.
  • Ο ΟΗΕ έχει εκτιμήσει ότι οι αγνοούμενοι ενδέχεται να φτάνουν έως και τις 50.000. Ο προσωρινός απολογισμός παραμένει ανοιχτός, καθώς οι επιχειρήσεις καταγραφής των θυμάτων και των ζημιών συνεχίζονται.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στους 3.685 ανήλθε ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό που έπληξε τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Ο νέος απολογισμός επιβεβαιώνει την αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς η προηγούμενη επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για 3.535 θύματα.

Χιλιάδες τραυματίες και αβεβαιότητα για τους αγνοούμενους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 16.740. Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε εκτίμηση για τον αριθμό των αγνοουμένων, καθώς η κατάσταση παραμένει ασαφής.

Ο ΟΗΕ έχει εκτιμήσει ότι οι αγνοούμενοι ενδέχεται να φτάνουν έως και τις 50.000. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στις 10.000.

Ο προσωρινός απολογισμός παραμένει ανοιχτός, καθώς οι επιχειρήσεις καταγραφής των θυμάτων και των ζημιών συνεχίζονται στις περιοχές που επλήγησαν από τον διπλό σεισμό.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.