Μαθαίνουν γράμματα σε κοντέινερ – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη στέγαση των μαθητών

”Προσωρινή λύση” χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε τη στέγαση μαθητών σε κοντέινερ. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Γιάννης Χαρωνίτης επισήμανε ότι ακόμη και σήμερα «στην ελληνική επικράτεια είναι περίπου 100», τονίζοντας ότι «από το 1990, η συντήρηση των σχολείων ακόμη και η κατασκευή τους, έχει περάσει με νόμο στους δήμους. Οι κτιριακές υποδομές έχουν την έννοια του συντρέχοντος οργανισμού, τον βασικό ρόλο τον έχουν οι δήμοι. Η συντήρηση τους είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμων. Είναι άδικο να καταγγελλόμαστε από ορισμένους δήμους για τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν αυτοί».

Επίσης, ο κ. Χαρωνίτης υποστήριξε ότι «πληρούν τις προδιαγραφές και τις ανάγκες, είναι πλήρως αντισεισμικά και πλήρως απομονωμένα και με όλες τις προδιαγραφές. Είναι όμως κάτι το οποίο έχει να κάνει με προσωρινότητα, να καλύψουμε άμεσα κάποιες ανάγκες. Για να γίνει κάποια μελέτη και να προχωρήσουμε στην κατασκευή, χρειάζεται κάποιος χρόνος».

«Το χρησιμοποιούμε με την έννοια να καλύψουμε μία προσωρινή ανάγκη για 2,3, 5 χρόνια, μέχρι να τελειώσουν οι μελέτες, να εγκριθούν και να γίνουν οι διαγωνισμοί για τα σχολεία και να κατασκευαστούν τα σχολεία. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και δεκαετίες, έμπαιναν τα παιδιά μέσα και μετά τα ξεχνούσαν. Αυτά βρήκαμε και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Στο 21ο Αχαρνών αγγίζουν τα 20 χρόνια αλλά φέτος τα μεταφέρουμε σε καινούρια isobox γιατί στο χώρο που βρίσκονται θα κατασκευαστεί το σχολείο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Χαρωνίτης αναφερόμενος στο 4ο δημοτικό σχολείο Μαρκοπούλου και το δημοτικό του Γέρακα τόνισε ότι «το 4ο Μαρκοπούλου και το δημοτικό στον Γέρακα έχουν μπει σε προτεραιότητα. Την Παρασκευή, μας ήρθε από το δήμο Μαρκοπούλου ο φάκελος του γηπέδου στο οποίο είναι να γίνει η μεταστέγαση του σχολείου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ