ΦΩΤΟ-Δόθηκε σε κυκλοφορία ο κόμβος Βελεστίνου

ΦΩΤΟ-Δόθηκε σε κυκλοφορία ο κόμβος Βελεστίνου

Δόθηκε σε κυκλοφορία σήμερα ο κόμβος του Βελεστίνου συνδέοντας την πόλη τόσο με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Λάρισα, όσο και με την πόλη του Βόλου.

Η σημερινή παράδοση του Κόμβου Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, της βουλευτού κ. Ζέτας Μακρή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Κοπάνα, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, καθώς και πολλών αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη του Βελεστίνου συνδέοντας την τόσο με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Λάρισα, όσο και με την πόλη του Βόλου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήρθε στα 4 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την ΣΑΕ 071/8.

Ο κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα παραδίδουμε σε κυκλοφορία τη νέα οδική σύνδεση του Βελεστίνου. Πρόκειται για ένα ακόμη από τα πολλά περιφερειακά έργα, με μεγάλη όμως σημασία, τα οποία παραδίδουμε και θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε τους επόμενους μήνες. Μάλιστα  σε λίγες εβδομάδες θα παραδώσουμε το τμήμα Γορίτσα – Αγριά της παράκαμψης Βόλου».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Παραδίδεται ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τον κόμβο που συνδέει το Βελεστίνο με την ΠΑΘΕ. Σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και τον κ. Σιμόπουλο καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε την κατασκευή του έργου η οποία είχε καθυστερήσει σημαντικά τόσο λόγω των απαλλοτριώσεων όσο και λόγω ζητημάτων της αρχαιολογίας αλλά και του έργου απορροής βρόχινων νερών στο 34 ΠΕΒ. Πλέον ένα έργο που ήταν ζητούμενο των κατοίκων, παραδίδεται σε κυκλοφορία αίροντας την οδική απομόνωση και διευκολύνοντας την πρόσβαση των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

Παρόντες κατά την παράδοση του έργου ήταν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Θανάσης Λιούπης, Γιώργος Καλτσογιάννης, Βασίλης Χατζόπουλος, Γιώργος Κίτσιος, Γρηγόρης Ιγγλέσης, Κώστας Χαλέβας, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας κ.α.

Αντικείμενο του έργου ήταν:

Α) Κατασκευή γέφυρας Α.Δ.( Ανισόπεδη Διάβαση)  μήκους περίπου 70μ. για τη διέλευση του κλάδου πάνω από την ΠΕΟ και τη  Συνδετήρια οδό. 

Β) Κλάδος Πρόσβασης προς Βελεστίνο μήκους 455μ.

Γ)  Υπερύψωση τμήματος υπάρχουσας Ενωτικής οδού μήκους 350μ.

Δ)  Τμήμα της υφιστάμενης Συνδετήριας Οδού σε μήκος 115μ.

Ε)  Τεχνικό Κάτω Διάβασης στην Ενωτική Οδό

ΣΤ) Κατασκευή Τοπικής Οδού Νο 5 μήκους 270μ.

Ζ) Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης μεταξύ ΠΕΟ και Ενωτικής Οδού μήκους 140μ. και έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης.

Η) Περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ στην περίμετρο του χώρου που καταλαμβάνει το έργο για την ασφάλεια του παρακείμενου Στρατοπέδου ΠΕΒ .

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

(Α) Υπήρξαν σημαντικές  καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου :

-Απόκτηση των εδαφικών εκτάσεων του έργου (τόσο ο χώρος του στρατοπέδου όσο και των ιδιωτών, μέσω σύμφωνης εξαγοράς και επίταξης αντίστοιχα, παραδόθηκε στον ανάδοχο την 05-08-2011.)

– Χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης της μελέτης περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ (Υπουργείο Εθνικής Αμύνης-Στρατιωτικές Υπηρεσίες).

– Καθυστερήσεις στον Βόρειο Κλάδο πρόσβασης λόγω Αρχαιολογικών Ευρημάτων-Μνημόνιο Συνεργασίας με Αρχαιολογική Υπηρεσία για την εκτέλεση των Αρχαιολογικών ερευνών και έγκριση δέσμευσης πίστωσης συνολικού ποσού 100.000€.

– Κατασκευή Ισόπεδης διάβασης στη παρακείμενη γραμμή του ΟΣΕ.

(Β) Εντατικοποίηση των εργασιών κατά το 2ο εξάμηνο 2013 και το 2014 για να είμαστε σήμερα σε θέση να παραδίδουμε το έργο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ