Mouth Taping: Η νέα επικίνδυνη μόδα στο TikTok – Βάζουν ταινία στο στόμα τους ενώ κοιμούνται

Τα επικίνδυνα trends στο TikTok συνεχίζονται.

Η νέα πρόκληση ονομάζεται «Mouth Taping» και καλεί τους χρήστες της δημοφιλής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να κλείνουν με ταινία τα χείλη τους ενώ κοιμούνται, ώστε να μην αναπνέουν από το στόμα. Το trend δημιουργήθηκε προκειμένου να προωθηθεί η ρινική αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, όμως οι ειδικοί επικρίνουν τον συγκεκριμένο τρόπο

Xρήστης του TikTok που χρησιμοποιεί ταινία ενώ κοιμάται υποστηρίζει ότι αυτό το «sleep hack» την βοήθησε να κοιμηθεί καλύτερα, και τονίζει ότι η αναπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κακής αναπνοής και των παθήσεων των ούλων.

 

@isabelle.lux Mouth Tape Benefits #mouthtape #mouthtaping #antiaging ♬ original sound – Isabelle Lux ⚡️ Skincare

 

@isabelle.lux #duet with @oliviasweettt #mouthbreathing when I started taping my mouth shut my sleep improved by so much and soon followed my skin, mood, digestion etc! #mouthtaping #mouthtape #beautytok #sleepingbeauty ♬ original sound – Olivia Sweet

Κάτι αντίστοιχο υποστηρίζει και ο διάσημος προπονητής υγείας Cory Rodriguez, με το βίντεό του να έχει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές. «Στόχος είναι να αναπνέετε από τη μύτη σας ενώ κοιμάστε σε σχέση με το στόμα σας. Βιντεοσκοπώ το στόμα μου κάθε βράδυ και αυτό μου έχει δώσει καλύτερη στοματική υγιεινή και έχει μειώσει το ροχαλητό και την ξηροστομία».

 

@healthwithcory 👄 MOUTH TAPING EVERY NIGHT!…Better #sleep, better #oralhealth and no #drymouth #sleeping #mouthbreathing #breathing #healthy #energy #breathe ♬ original sound – Cory Rodriguez

Άλλη κοπέλα υποστηρίζει πως αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτική, τελικά συνειδητοποίησε ότι να κλείνει κανείς το στόμα ενώ κοιμάται έχει πολλά οφέλη ομορφιάς. «Ο σωστός ύπνος είναι πραγματικά σημαντικός για την αντιγήρανση και για να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα», αναφέρει.

Mouth Taping: Οι ειδικοί προειδοποιούν για την νέα μόδα του TikTok

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστες επιστημονικές έρευνες για τα οφέλη του mouth taping, με τους ειδικούς να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των χρηστών του TikTok. Οι παρενέργειες του mouth taping μπορεί να περιλαμβάνουν ερεθισμό στα χείλη ή γύρω από τα χείλη. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει διαταραχή του ύπνου λόγω δυσκολίας στην αναπνοή από τη μύτη.

«Μέχρι στιγμής, η έρευνα έχει καταδείξει μόνο ένα όφελος: τη μείωση του ροχαλητού και της κούρασης σε άτομα με αποφρακτική άπνοια ύπνου».

Σύμφωνα με τους ειδικούς στα θέματα ύπνου, Dr. Raj Dasgupta και James Wilson οι άνθρωποι με άπνοια στον ύπνο -μια πάθηση που προκαλεί διακοπή της αναπνοής κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου- θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα προβλήματα υγείας τους με την τοποθέτηση ταινίας στο στόμα.

«Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία σχετικά με τα οφέλη του κλεισίματος του στόματος με ταινία. Θα ήμουν πολύ προσεκτικός – και μάλιστα θα πρότεινα να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν το επιχειρήσετε», πρόσθεσε ο Dr. Raj Dasgupta.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ