ΗΠΑ: Challenge στο TikTok η αιτία του θανατηφόρου τροχαίου; – Τέσσερις έφηβοι σκοτώθηκαν

Τέσσερις έφηβοι στο Μπάφαλο των ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με μια ανησυχητική νέα πρόκληση του TikTok, τα λεγόμενα challenge.

Τα 4 θύματα και ένας ακόμη έφηβος, που τραυματίστηκε, επέβαιναν σε ένα κλεμμένο Kia που οδηγούσε ο 16χρονος φίλος τους όταν το αυτοκίνητο τράκαρε με ταχύτητα το πρωί της Δευτέρας, εκτινάσσοντας και τους πέντε επιβάτες.

Τέσσερις από τους επιβάτες, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο οδηγός ήταν ο μόνος που επέζησε.

Οι έφηβοι, σύμφωνα με την NY POST, μπορεί να είχαν την ιδέα να κλέψουν το αυτοκίνητο από μια πρόκληση TikTok που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διαρρήξουν τα αυτοκίνητα Kia και Hyundai με φορτιστές τηλεφώνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο αστυνομικός επίτροπος του Buffalo Joseph Gramaglia.

Η λεγόμενη «Πρόκληση Kia», δείχνει στους θεατές του TikTok πώς να συνδέουν τις δύο μάρκες αυτοκινήτων με ένα καλώδιο USB και ένα κατσαβίδι και τους προκαλεί να συμμετάσχουν στην παράνομη δραστηριότητα.

Τα αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα έχουν αναφέρει αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων Kia και Hyundai από τότε που δημοσιεύτηκε το πρώτο βίντεο το καλοκαίρι.

Μια ομαδική αγωγή κατατέθηκε τον περασμένο μήνα στην Κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, ισχυριζόμενη ότι τα αυτοκίνητα Kia που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2011 και 2021 και τα αυτοκίνητα της Hyundai που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2015 και 2021 στερούνται αντικλεπτικά συστήματα που αποτρέπουν την ενεργοποίηση του κινητήρα και έτσι τα καθιστά ευκολότερους στόχους κλοπής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ