Τα γκολ του Ολυμπιακός – Άρης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε άνω κάτω την άμυνα του Άρη, πέτυχε δύο γκολ και βοήθησε τον Ολυμπιακό να επικρατήσει με 4-1 ενός αξιόμαχου αντιπάλου, οι παίκτες του οποίου δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το καλό τους ξεκίνημα στον αγώνα και τις ευκαιρίες που είχαν για να προηγηθούν στο σκορ.

Κλειδί για τους γηπεδούχους η αποτελεσματικότητά τους, αφού σκόραραν δύο γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τόσα σε τέσσερις απόπειρες στην επανάληψη.

Ο Ποντένσε απείλησε πριν ακόμα… ιδρώσουν οι 22 ποδοσφαιριστές, όμως είδε την μπάλα να καταλήγει κόρνερ από την επέμβαση του Κουέστα στο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε συνέχεια στο δυναμικό του ξεκίνημα, αφού ο Άρης απάντησε με επιθετικό πρέσινγκ, έκλεψε μπάλες και προβλημάτισε την ερυθρόλευκη άμυνα.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 16΄, όταν Γιουνές και Φετφατζίδης βγήκαν σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, αλλά ο Μεριά πρόλαβε τον πρώην ερυθρόλευκο παίκτη.

Η συνέχεια είχε επίσης μόνο Άρη και Φετφατζίδη. Στο 19΄ το σλάλομ του Έλληνα χαφ οδήγησε σε κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή που, όμως το εκτέλεσε ο ίδιος πάνω στο τείχος, ενώ πέντε λεπτά αργότερα βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από λάθος του Μιράντα, αλλά το πλασέ του πέρασε παράλληλα με την εστία.

Ο Άρης έχανε ευκαιρίες, όμως ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που απάντησε με γκολ στο 27΄. Ο Φορτούνης πέταξε έξυπνη κάθετη πάσα στην κίνηση του Ελαμπντελαουί από δεξιά, ο Νορβηγός γύρισε την παράλληλη σέντρα και ο Μασούρας είχε εύκολη δουλειά από κοντά για το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κτύπησε ξανά στην κόντρα. Ο Μασούρας από δεξιά είδε ελεύθερο τον Ποντένσε να ανεβαίνει στην απέναντι πλευρά και τον τροφοδότησε με εξαιρετική μακρινή μπαλιά. Ο Πορτογάλος έκανε άψογο κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουέστα για το 2-0.

Τρεις τελικές, δύο γκολ για τον Ολυμπιακό, που είχε την αποτελεσματικότητα που του έλλειπε τόσο καιρό!

Ο Άρης δεν απείλησε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με το 2-0 να είναι το αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς αλλαγές, αλλά και χωρίς ρυθμό. Ο Άρης έψαχνε τρόπο να απειλήσει για να βρει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Παντελίδη να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή με τον Μαρτίνες αντί του Φετφατζίδη στο 57΄ και με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να χειροκροτείται από το κοινό και να ανταποδίδει.

Ο Μαρτίνς απάντησε με αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Χασάν αντιμετώπισε πρόβλημα στη μέση και έδωσε τη θέση του στον Γκερέρο.

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη, με τον Φορτούνη να τροφοδοτείται μέσα στην περιοχή αλλά να αστοχεί με το αριστερό.

Ο Άρης κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 74΄. Ο Βαλεριάνος πλαγιοκόπησε ανενόχλητος την άμυνα του Ολυμπιακού από δεξιά, γύρισε τη σέντρα στον Γκαρσία, το σουτ του τελευταίου κόντραρε, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν απομάκρυνε και ο Μαρτίνες που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε με σουτ.

Η απάντηση των γηπεδούχων δεν θα μπορούσε να έρθει πιο γρήγορα. Με την σέντρα ο Ποντένσε βρήκε χώρο, μπήκε προς την περιοχή και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ (που κόντραρε και στον Βέλεθ) έστειλε τη μπάλα στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κουέστα διαμορφώνοντας το 3-1 και δίνοντας ξανά ασφάλεια δύο γκολ στον Ολυμπιακό.

Ο Άρης το πάλεψε μήπως και έβρισκε άλλο ένα γκολ για να κάνει το ματς ντέρμπι, όμως έμεινε εκτεθειμένος στα μετόπισθεν. Και αφού ο Ρόουζ αστόχησε από κοντά σε κεφαλιά, στο 90΄ ο Κούτρης έκανε την κούρσα από αριστέρα, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Γκερέρο ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά για το τελικό 4-1.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μιράντα, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης (85΄ Καμαρά), Μασούρας(70΄ Ανδρούτσος), Χασάν (62΄ Γκερέρο).

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Κόρχουτ, Ρόουζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Λάρσον, Ματίγια (78΄ Μπάσα), Σιώπης, Γκαρσία, Γιουνές, Φετφατζίδης (57΄ Μαρτίνες).Δείτε τα γκολ:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ