Ξυλοδαρμός 11χρονου στα Πατήσια: «Μην ξεχάσετε τη μάχη που δίνει το παιδί μου, να αποδοθούν ευθύνες» λέει στο enikos.gr η μητέρα του

Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Παίδων» πήρε ο 11χρονος, ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση από συμμαθητές του μέσα σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας. Η μητέρα του παιδιού μίλησε στο enikos.gr και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ξυλοδαρμός 11χρονου στα Πατήσια: «Το παιδί είναι σε σοκ – Το χτυπούσαν πολλά άτομα μαζί» λέει συγγενής του στο enikos.gr

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Πρωταρχικό μου μέλημα είναι η σωματική αλλά κυρίως η ψυχολογική ανάρρωση του ανηλίκου παιδιού μου, το οποίο καλείται συχνά πυκνά να αντιμετωπίζει επιθετικές και ανάρμοστες συμπεριφορές από την Α ‘ Δημοτικού. Είμαι συνέχεια δίπλα του αρωγός. Απαιτώ τα περιστατικά βίας να αντιμετωπιστούν ριζικά από την διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, έτσι ώστε κανένα άλλο παιδί να μην βρεθεί στην θέση του δικού μου παιδιού», ανέφερε στη δήλωσή της στο enikos.gr και συνέχισε: «Ψάχνω να βρω ποια η συμβολή του σχολείου και της εκπαίδευσης στην πρόληψη και ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών μας και μέχρι σήμερα δεν την έχω δει από το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο. Πιστεύω στους θεσμούς και έχω πλήρη σεβασμό σε αυτούς και την Δικαιοσύνη. Ζητώ να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να αποδοθούν ευθύνες. Περιμένω ο κάθε εμπλεκόμενος, από τη θέση του να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Είναι θέμα παιδείας, καλλιέργειας αξιών και ηθικής. Μην ξεχάσετε την μάχη που δίνει το παιδί μου».

Ξυλοδαρμός 11χρονου σε δημοτικό στα Πατήσια: «Μου επιτέθηκαν για το ποδόσφαιρο και με χτύπησαν με κλωτσιές σε όλο μου το σώμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε από το σχολείο όταν έγινε το περιστατικό, παρέλαβε το παιδί της από εκεί και μετέβη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Ο ανήλικος δεν αισθανόταν καλά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

«Το περιστατικό έγινε την ώρα της διδακτικής ώρας. Αυτό είναι το απίστευτο. Έγινε την ώρα που ήταν μπροστά εκπαιδευτικοί. Τα παιδιά που τού επιτέθηκαν είναι μία τάξη μεγαλύτερα. Τον χτυπούσαν χωρίς να σταματάνε και το παιδί ήταν αιμόφυρτο. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι τον χτυπούσαν στο κεφάλι», είπε η μητέρα και συνέχισε: «Η αιτία είναι ασήμαντη, επειδή του έλεγαν να σηκωθεί από μία θέση που καθόταν στο προαύλιο και εκείνος είπε όχι. Δεν τους έκανε το χατίρι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια αγριότητα. Θέλω το παιδί μου να γίνει καλά αυτή τη στιγμή και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε».

Πατήσια: Ο Σύλλογος Γονέων για τον ξυλοδαρμό του 11χρονου στο σχολείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος κατέθεσε στις αρχές την περασμένη Παρασκευή και προσπάθησε να δώσει αναλυτική περιγραφή για τα όσα έγιναν. Πλέον είναι σπίτι του, αλλά παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά από αυτό που έγινε.

Η δικηγόρος της μητέρα του 11χρονου, Ζαχαρούλα Φραντζή, τόνισε στο enikos.gr ότι: «η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις των εμπλεκομένων στη διεύθυνση προστασίας ανηλίκων. Αναμένουμε την δήλωση της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων του δημοτικού σχολείου για το περιστατικό. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθεί η διεύθυνση πρωτοβάθμιας και το υπουργείο».

Η δικηγόρος της μητέρα του 11χρονου, Ζαχαρούλα Φραντζή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ