Πατήσια: Ο Σύλλογος Γονέων για τον ξυλοδαρμό του 11χρονου στο σχολείο

Έκκληση στα ΜΜΕ να αποχωρήσουν από τον χώρο του σχολείου και στους αρμόδιους φορείς να υπερασπίσουν τα παιδιά από τη δημόσια έκθεση, απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων του 101ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον ξυλοδαρμό 11χρονου μαθητή από ανηλίκους, στο προαύλιο του σχολείου στα Πατήσια.

Πατήσια: «Ενδελεχής έρευνα» για τον ξυλοδαρμό του 11χρονου, λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας

Σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επισημαίνει ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η υποστήριξη και η ασφάλεια των παιδιών, η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και η πρόληψη περιστατικών, που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική ακεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του παιδιού στην αστυνομία, ο 11χρονος δέχτηκε επίθεση με γροθιές και κλωτσιές από ανηλίκους, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Πατήσια: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από ανηλίκους στο σχολείο – Λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 101ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωσης από τους γονείς, καθώς και από τη Διεύθυνση του Σχολείου, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου την Τετάρτη 26/4 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή. Πρωταρχικός σκοπός είναι η υποστήριξη και η ασφάλεια των παιδιών μας, η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και η πρόληψη περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική ακεραιότητα, όπως έχουμε επανειλημμένως επισημάνει με δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται με σεβασμό στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και ΜΜΕ στην είσοδο του σχολείου. Καλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα που δημοσιοποιούν και να αποχωρήσουν από τον χώρο του σχολείου. Επιπλέον, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να υπερασπίσουν τα παιδιά μας από τη δημόσια έκθεση».

ΦΩΤΟ αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ