Πατήσια: «Ενδελεχής έρευνα» για τον ξυλοδαρμό του 11χρονου, λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο ζήτησε ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό ξυλοδαρμό του 11χρονου μαθητή, στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου στα Πατήσια, δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Όπως κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού στην αστυνομία, ο 11χρονος δέχτηκε επίθεση με γροθιές και κλωτσιές από ανηλίκους, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. Νοσηλεύεται από την Τετάρτη 26 Απριλίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Πατήσια: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από ανηλίκους στο σχολείο – Λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξανδρος Κόπτσης τόνισε πως «από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το περιστατικό εμείς επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους, την διευθύντρια του σχολείου, τη διευθύντρια εκπαίδευσης και εκτός από την πληροφόρηση που ζητήσαμε και την οποία λάβαμε, ζητήσαμε και μια ενδελεχή έρευνα και εξέταση κάθε πτυχής του θέματος για να διαπιστωθεί αν και ποιοι έχουν ευθύνες».

«Να είστε σίγουροι ότι όπως πάντα θα αποδοθούν οι ευθύνες» διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε πως «εμείς αντιδρούμε αστραπιαία και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο με τα στελέχη μας»

Υπογράμμισε στη συνέχεια πως «όταν μιλάμε για παιδιά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο μέχρι τη διερεύνηση όλων των φαινομένων γιατί μιλάμε για ψυχές παιδιών και εμείς ισορροπούμε από τη μια πλευρά στην επιβολή συνεπειών, όπου υπάρχουν και επιδίδονται φυσικά και κυρίως στην κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών, είτε είναι θύτες ήταν είτε θύματα και η αιτιολογία προέρχεται από πολλά πολλά περιβάλλοντα». «Η αντιμετώπιση της βίας είναι ένα πολύπλευρο, πολυσύνθετο, ακανθώδες κοινωνικό θέμα και πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Κόπτσης.

Ερωτηθείς κατά πόσο έγινε αντιληπτό το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 11χρονου από τους εκπαιδευτικούς, καθώς έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου, ο κ. Κόπτσης είπε ότι «Έχει συμβεί. Μιλούμε διαρκώς και έχουμε ήδη μια πλήρη ενημέρωση» αλλά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω καθώς όπως είπε «θέλουμε να διερευνήσουμε σε όλη την έκταση και από κάθε πλευρά το συγκεκριμένο θέμα».

Όπως επισήμανε «η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί εκ βάθρων παρεμβάσεις γιατί είναι πολυπαραγοντικό το θέμα και αυτό κάνουμε εμείς. Εκτός από τις πλούσιες και στοχευμένες δράσεις που έχουμε αναπτύξει με το νέο νόμο αυτό έχουμε ως στόχο. Να αλλάξουμε την κουλτούρα που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας. Και αυτό θέλει καιρό».

Ο ίδιος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «αυτή η κουλτούρα θα αλλάξει. Δεν αλλάζει εύκολα. Θέλει συστράτευση δυνάμεων, όχι μόνο από το σχολείο που δεν είναι κυρίως η αιτιολογία ύπαρξης και εμφάνισης των φαινομένων αυτών, αλλά από την οικογένεια και το γενικότερο περιβάλλον».

Σχετικά με την υπόθεση bullying στο Αρσάκειο και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η οικογένεια του θύματος, είπε πως «ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση και όταν ολοκληρωθεί φυσικά με πλήρη διαφάνεια και για την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων πάνω από όλα, εμείς ως στόχο έχουμε και το διακηρύσσουμε παντού. Θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Αυτό το διασφαλίζουμε και όταν ολοκληρωθεί εντελώς τη διαδικασία φυσικά θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ