Εκλογές 2023 – Μπογδάνος: Οι δύο προσφυγές στον Άρειο Πάγο κατά Λατινοπούλου και Τζήμερου – Τι δήλωσε στο enikos.gr

Για το κόψιμο του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» λόγω συμβόλου και ονόματος, μίλησε στο enikos.gr, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έκανε λόγο για «επιχείρηση εκκαθάρισης των κομμάτων του πατριωτικού χώρου, μέσω της ελεγχόμενης Δικαιοσύνης».

Άρειος Πάγος: Συνεδριάζει για τις προσφυγές Κασιδιάρη – Μιχάκη για τους «Έλληνες»

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Πρόκειται για εξόφθαλμη μεθόδευση. Στη βάση ενός συμβόλου που το 2009 ήταν έμβλημα κόμματος και δεν ενοχλούσε (σ.σ. το κόμμα Παπαθεμελή είχε σύμβολο τον ήλιο της Βεργίνας). Είναι απορίας άξιο πώς ένα κόμμα που λέγεται ΕΛ.ΛΑ.Σ και αυτός είναι ο τίτλος που έχει στο ψηφοδέλτιό του, κόβει ένα κόμμα που λέγεται Πατριωτική Ένωση. Έχουμε καταλάβει ότι στις εκλογές μετέχουν τρία ΚΚΕ; Είναι προφανές και δυστύχημα για τη δημοκρατία μας ότι επιχειρείται μία εκκαθάριση των κομμάτων του πατριωτικού χώρου, μέσω της ελεγχόμενης Δικαιοσύνης», ανέφερε σε δήλωσή του στο enikos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα. Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πριν από λίγο δημοσίευσε τις προσφυγές που κατέθεσε χθες το βράδυ για τα ονόματα, δύο κομμάτων, τα οποία, όπως λέει του ανήκουν.

 

«Στόχος του συστήματος είναι να συμμετάσχουν στις εκλογές μόνο ανώδυνοι και φίλοι του. Κατέθεσα λοιπόν χθες βράδυ 2 προσφυγές για ονόματα που έχω κατοχυρώσει στον ΟΒΙ ΠΡΙΝ κατατεθούν ως κόμματα (ΠΑΤΡΙΔΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) και μου ανήκουν. Να δούμε με πόσα μέτρα και σταθμά κρίνει ο Άρειος Πάγος. Προφανώς, δε, το ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ που αναγράφεται στο τέλος της μίας προσφυγής είναι εκ παραδρομής και έχει διορθωθεί με συμπληρωματικό υπόμνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του στο Twitter.

«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την Πατριωτική Ένωση και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους», είχε γράψει σε χθεσινή του ανάρτηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ