Άρειος Πάγος: Συνεδριάζει για τις προσφυγές Κασιδιάρη – Μιχάκη για τους «Έλληνες»

Κρίνονται αυτή την ώρα από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου οι προσφυγές που αντάλλαξαν το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη.

Πόλεμος για τους «Έλληνες»: Κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες κομμάτων με το ίδιο όνομα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος Δ. Μιχάκης

Της Άννας Κανδύλη

Το εκλογικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνεδριάζει από νωρίς το πρωί και κρίνει συνολικά 4 ενστάσεις που κατατέθηκαν αργά χθες τη νύχτα.

Μιχάκης: Σήμερα η προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τους «Έλληνες» του Κασιδιάρη – Στο enikos.gr τα πρωτόκολλα ίδρυσης του κόμματος

Το κόμμα «Έλληνες» του Μιχάκη κατηγορεί τον  Κασιδιάρη ότι «έκλεψε» το όνομα του δικού του κόμματος, το οποίο, όπως ισχυρίζεται , έχει κατοχυρώσει από το 2012.

Ο κ. Μιχάκης ζητεί από τον Άρειο Πάγο να αναγνωρίσει το δικό του κόμμα ως δικαιούχο του ονόματος «Έλληνες»  και να αφαιρεθεί η ονομασία  από το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Κασιδιάρης, με τη σειρά του, προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι εκτός νομιμότητας οι αντίπαλοι  Έλληνες, ισχυριζόμενος στη δική του προσφυγή ότι το κόμμα Μιχάκη, κατά παράβαση της νομοθεσίας χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα εθνικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας.

Οι αποφάσεις του Α1 Τμήματος αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ