Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, η οποία έχει διατελέσει Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τέθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκλογές 2023: Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι ψυχολόγος, έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό δίπλωμά της.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

Από τις 24 Νοεμβρίου 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στις 27 Δεκεμβρίου 2021 στη θέση της  Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

«Χρωστάμε πολλά σε αυτή τη χώρα»

«Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή. Φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση: σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω» τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την παρουσίασή της ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ