Πόλεμος για τους «Έλληνες»: Κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες κομμάτων με το ίδιο όνομα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος Δ. Μιχάκης

Φάκελο υποψηφιότητας του κόμματος “Έλληνες” στις εκλογές κατέθεσε πριν από λίγο ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης, ο οποίος κατηγορεί τον Ηλία Κασιδιάρη πως καταχράται το όνομα που είχε σκεφτεί και χρησιμοποιήσει πρώτος από όλους ο ίδιος, από το 2012.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Ο κ. Μιχάκης προαναγγέλλει πως θα καταθέσει προσφυγή: «Σας ενημερώνω σχετικά με το μόρφωμα του καταδικασθέντος για ποινικό έγκλημα ο οποίος παρουσιάζεται με ονομασία που καταχράται, ότι κόμμα με την ονομασία ΕΛΛΗΝΕΣ ίδρυσα και είμαι ο επικεφαλής του, από τον Μάϊο του 2012, με επίσημη δήλωση ίδρυσης στον Άρειο Πάγο και σφραγίδα του Εισαγγελέως και ως εκ τούτου θα κατατεθεί προσφυγή», είπε πριν από λίγο στο enikos.gr.

«Υποστηρίζω ότι το κόμμα Έλληνες υπάρχει από το 2012. Το έχω εμπνευστεί από τη δημοκρατία και το Σύνταγμα. Οποιαδήποτε άλλη αντιγραφή είναι κατάχρηση του ονόματος χωρίς να υπεισέρχομαι σε αλλά ζητήματα. Ασχολούμαι με το δικό μου δικαίωμα. Δημιουργείται σύγχυση στον κόσμο. Έχουμε καταθέσει δήλωση ίδρυσης από το 2012. Το 2016 έγινε εκ νέου δήλωση συμβόλου και πάλι Έλληνες. Το 2019 συνεργάστηκα με τον κ. Λεβέντη στην Ένωση Κεντρώων. Δεν με αφορά αν θα κατέβει με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Δεν μπορεί να καταχράται το όνομα. Είμαι κατά του ναζισμού είμαι απόλυτα δημοκράτης πιστεύω στο Σύνταγμα και στη δημοκρατία»,  καταγγέλλει στο enikos.gr ο Δημήτρης Μιχάκης, πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος.

Σημειώνεται πως το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου έχει καταθέσει τον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ενώ πριν από λίγο υποβλήθηκε και ο αντίστοιχος φάκελος του κόμματος “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη, πρόεδρος του οποίου είναι ο Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ποιοι δηλαδή θα είναι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών.

Κατηγορεί τον Κασιδιάρη για ονοματοκλοπή από το 2020

Ο κ. Μιχάκης έχει καταγγείλει τον Ηλία Κασιδιάρη για παράνομη και καταχρηστική χρήση της ονομασίας, από το 2020, μετά τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του κόμματος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

Από τότε ζητούσε την απόσυρση του ονόματος, τονίζοντας ότι είχε κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα.

Ανέφερε αναλυτικά στην ανακοίνωσή του:

1.Καταγγέλουμε την παράνομη και καταχρηστική χρήση της ονομασίας του κόμματος κ κινήματος μας ΕΛΛΗΝΕΣ από στέλεχος κόμματος το οποίο δικάζεται.

2. Θεωρούμε σκόπιμη την παράνομη χρήση διότι ο παραβαίνων πρωτού προβεί σε ανακοινώσεις έπρεπε να ελέγξει τη λίστα των ονομάτων κομμάτων που έχουν ιδρυθεί πράγμα το οποίο προφανώς και εγνώριζε εκ της θέσεως του.

3. Συνεχίζει να κάνει κατάχρηση του ονόματος εφόσον στην ανακοίνωση του στο βίντεο αναφέρει ως όνομα του κόμματος μόνο την λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ προκαλώντας άμεση συσχέτιση.

4.Επιπλέον χρησιμοποιεί στο σύμβολο την λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ με κεφαλαία κάτω από κύκλο αντιγράφοντας έτσι πάλι την ονομασία και μέρος του συμβόλου μας

5. Τέλος οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής που έγινε φαίνεται ότι γίνεται με σκοπό πάλι να απομονώνει το κεντρικό όνομα ΕΛΛΗΝΕΣ τονίζοντας το και έπειτα τα γράμματα ΓΤΠ… πράγμα που οδηγεί σε σύγχυση τον κοινό Έλληνα πολίτη με το δικό μας κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ και σε άλλες γελοίες παρερμηνείες κάνοντας το σημείον γέλωτος .

6. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα εφόσον δεν έχει αυτό το δικαίωμα και να επιλέξω οποιοδήποτε όνομα άλλο επιθυμεί από την πλούσια Ελληνική μας γλώσσα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ