Μιχάκης: Σήμερα η προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τους «Έλληνες» του Κασιδιάρη – Στο enikos.gr τα πρωτόκολλα ίδρυσης του κόμματος

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», Δημήτρης Μιχάκης, ο οποίος εξαπολύει επίθεση εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη και τον κατηγορεί ότι καταχράται το όνομα, το οποίο έχει κατοχυρώσει ο ίδιος από το 2012.

Πόλεμος για τους «Έλληνες»: Κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες κομμάτων με το ίδιο όνομα – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος Δ. Μιχάκης

της Εύης Κατσώλη

«Έχω κάνει τη σύνταξη της προσφυγής, έχω συνεννοηθεί με τον δικηγόρο μου, οπότε και θα κατατεθεί σήμερα – η προθεσμία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει σεβαστό το αίτημα της προσφυγής» τόνισε στο enikos.gr ο κ. Μιχάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι σχεδιασμένο εδώ και τρία χρόνια από τον κ. Κασιδιάρη να χρησιμοποιεί το όνομα «Έλληνες» και σίγουρα γνωρίζει καλά τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα. Αλλιώς δεν θα άλλαζε όνομα στο κόμμα του κάθε τρεις και λίγο. Και όσες λέξεις και προσδιορισμοί συνοδεύουν το όνομα του κόμματός του, πάντα υπερτονίζει το «Έλληνες». Αυτό το κάνει αφενός για να κοροϊδέψει τον Άρειο Πάγο και αφετέρου για να προκαλέσει σύγχυση στον κόσμο, ώστε να μην επιτρέψει στους πολίτες να κατευθυνθούν προς μια δημοκρατική πατριωτική παράταξη όπως η δική μας. Δεν είναι τυχαίο ότι και στις ιστοσελίδες του και σε άλλα μέσα επικοινωνίας που έχει, πάντα υπογραμμίζει και βάζει με κεφαλαία γράμματα το «Έλληνες».

Ο ίδιος διευκρίνισε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η στάση του μου έχει προκαλέσει πρόβλημα καθώς με ρωτούν αν έχω σχέση και τι σχέση μαζί του». Μάλιστα δήλωσε ενοχλημένος από τις εξελίξεις αυτές, ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγγείλει το θέμα για το όνομα «Έλληνες».

«Και το 2021 το είχα καταγγείλει με πάρα πολλές ενημερώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προσωπικά μέσα από τους λογαριασμούς μου στα social media» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάκης.

«Δεν συμμετείχα στις εκλογές αλλά κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ιδρύσει κόμμα και να αναπτύσσει την πολιτική ιδεολογία του και έκφραση. Είχε εξαγγελθεί το κόμμα, έχουμε δημόσιες εκδηλώσεις, συνέδρια, συλλαλητήρια με χιλιάδες κόσμου με συμμετοχές ενώ στις ευρωεκλογές του 2019 έχω συνεργαστεί και έχω προσωπικά κατέβει υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων το ως «συνεργασία Έλληνες» πρόσθεσε ο κ. Μιχάκης.

Δείτε τα Πρωτόκολλα του 2012,2016 και 2020 για την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες»

Το πρωτόκολλο του 2012

Το πρωτόκολλο του 2016 για το κόμμα "Έλληνες"

Το πρωτόκολλο του 2020 για το κόμμα "Έλληνες"

Το πρωτόκολλο του 2020 για το κόμμα "Έλληνες"

Ο Δημήτρης Μιχάκης μίλησε στην εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” προαναγγέλλοντας την προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Κατηγορεί τον Κασιδιάρη για ονοματοκλοπή από το 2020

Ο κ. Μιχάκης έχει καταγγείλει τον Ηλία Κασιδιάρη για παράνομη και καταχρηστική χρήση της ονομασίας, από το 2020, μετά τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του κόμματος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

Από τότε ζητούσε την απόσυρση του ονόματος, τονίζοντας ότι είχε κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα. Ανέφερε αναλυτικά στην ανακοίνωσή του:

1.Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική χρήση της ονομασίας του κόμματος κ κινήματος μας ΕΛΛΗΝΕΣ από στέλεχος κόμματος το οποίο δικάζεται.

  1. Θεωρούμε σκόπιμη την παράνομη χρήση διότι ο παραβαίνων προτού προβεί σε ανακοινώσεις έπρεπε να ελέγξει τη λίστα των ονομάτων κομμάτων που έχουν ιδρυθεί πράγμα το οποίο προφανώς και εγνώριζε εκ της θέσεως του.
  2. Συνεχίζει να κάνει κατάχρηση του ονόματος εφόσον στην ανακοίνωση του στο βίντεο αναφέρει ως όνομα του κόμματος μόνο την λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ προκαλώντας άμεση συσχέτιση.

4.Επιπλέον χρησιμοποιεί στο σύμβολο την λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ με κεφαλαία κάτω από κύκλο αντιγράφοντας έτσι πάλι την ονομασία και μέρος του συμβόλου μας

  1. Τέλος οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής που έγινε φαίνεται ότι γίνεται με σκοπό πάλι να απομονώνει το κεντρικό όνομα ΕΛΛΗΝΕΣ τονίζοντας το και έπειτα τα γράμματα ΓΤΠ… πράγμα που οδηγεί σε σύγχυση τον κοινό Έλληνα πολίτη με το δικό μας κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ και σε άλλες γελοίες παρερμηνείες κάνοντας το σημείον γέλωτος .
  2. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα εφόσον δεν έχει αυτό το δικαίωμα και να επιλέξει οποιοδήποτε όνομα άλλο επιθυμεί από την πλούσια Ελληνική μας γλώσσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ