Ξυλοδαρμός 11χρονου σε δημοτικό στα Πατήσια: «Μου επιτέθηκαν για το ποδόσφαιρο και με χτύπησαν με κλωτσιές σε όλο μου το σώμα»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση του ανήλικου, που δέχτηκε άγρια επίθεση μέσα σε δημοτικό σχολείο στα Πατήσια. Το enikos.gr δημοσιεύει τις λεπτομέρειες από την κατάθεση που έδωσε ο 11χρονος, ο οποίος ανέφερε πως όλα έγιναν για το πού θα παίξουν ποδόσφαιρο.

Πατήσια: Ο Σύλλογος Γονέων για τον ξυλοδαρμό του 11χρονου στο σχολείο

Του Μίλτου Σακελλάρη 

«Μου επιτέθηκαν για το ποδόσφαιρο και με χτύπησαν με κλωτσιές σε όλο μου το σώμα. Ήταν τουλάχιστον τέσσερα άτομα που έκαναν την επίθεση. Δεν θυμάμαι κάτι παραπάνω», υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές ο ανήλικος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, καθώς έχει δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Πατήσια: «Ενδελεχής έρευνα» για τον ξυλοδαρμό του 11χρονου, λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας

Ο 11χρονος είπε στους αστυνομικούς πως ο τσακωμός μεταξύ των ανηλίκων ξεκίνησε για το πού θα παίξουν ποδόσφαιρο τα παιδιά της 5ης και της 6ης Δημοτικού.

«Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε πρώιμο στάδιο. Πήραν κατάθεση μόνο από τον ανήλικο. Η μητέρα θα δώσει κατάθεση από την Τρίτη και μετά. Την Τετάρτη έλειπε η δασκάλα τους και χώρισαν τους μαθητές της πέμπτης δημοτικού και τους έβαλαν στα δυο τμήματα της έκτης. Την τελευταία ώρα έβγαλαν τα παιδιά έξω να παίξουν. Εκεί υπήρχε διαφωνία για το πού θα παίξει ποδόσφαιρο η κάθε τάξη. Τα πιο μικρά της πέμπτης έπιασαν έναν χώρο στο υπόστεγο. Κάποια παιδιά της έκτης ήθελαν να παίξουν εκεί και άρχισαν να τσακώνονται. Του έριξαν μπουνιά, έπεσε κάτω και από εκεί και πέρα άρχισαν να τον χτυπάνε τουλάχιστον τέσσερα παιδιά», δήλωσε στο enikos.gr η Ζαχαρούλα Φραντζή, δικηγόρος που εκπροσωπεί την μητέρα του άτυχου παιδιού.

Πατήσια: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από ανηλίκους στο σχολείο – Λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η έρευνα της αστυνομίας θα συνεχιστεί, με την μητέρα του 11χρονου να κινείται ήδη νομικά για την επίθεση, που δέχτηκε ο γιος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του αγοριού υποστηρίζει ότι το περιστατικό έγινε παρουσία δασκάλων.

H ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 

«Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 101ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωσης από τους γονείς, καθώς και από τη Διεύθυνση του Σχολείου, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου την Τετάρτη 26/4 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή. Πρωταρχικός σκοπός είναι η υποστήριξη και η ασφάλεια των παιδιών μας, η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και η πρόληψη περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική ακεραιότητα, όπως έχουμε επανειλημμένως επισημάνει με δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται με σεβασμό στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και ΜΜΕ στην είσοδο του σχολείου. Καλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα που δημοσιοποιούν και να αποχωρήσουν από τον χώρο του σχολείου. Επιπλέον, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να υπερασπίσουν τα παιδιά μας από τη δημόσια έκθεση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ