Ρωσία: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ουκρανικά drone

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει την επίθεση ως μία «σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια» και επισημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να ανταποδώσει. Όπως ανέφερε, δύο drone χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτή την επίθεση στην κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά καταστράφηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες άμυνας.

Τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, «δύο drone που στόχευαν το Κρεμλίνο εξουδετερώθηκαν χάρη στην χρησιμοποίηση των συστημάτων ραντάρ», ανακοίνωσε η ρωσική προεδρία.

«Το Κρεμλίνο αξιολόγησε αυτές τις ενέργειες ως σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, της Παρέλασης της 9ης Μαΐου», μεταδίδει το RIA, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν σημειώθηκαν υλικές ζημίες στο Κρεμλίνο.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης με drone». Ο Πούτιν δεν είχε αλλάξει το πρόγραμμά του και δουλεύει κανονικά, μεταδίδεται, ενώ αυτήν την στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

«Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίποινα όπου και όποτε κρίνει σκόπιμο», επισημαίνεται. Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drone.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχει επαληθευτεί η γνησιότητά του, δείχνει καπνό να υψώνεται πίσω από το κύριο παλάτι του Κρεμλίνου, μετά την υποτιθέμενη επίθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ