Τρεις σεισμοί μέσα σε 10 λεπτά ανοιχτά της Κρήτης – Στα 3,9 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (6/2) ανοιχτά της Κρήτης.
  • Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Χρυσής Λασιθίου.
  • Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τρεις σεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (6/2) ανοιχτά της Κρήτης.

Το επίκεντρο των σεισμών -3, 3,8 και 3,9 Ρίχτερ- εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός των 3,9 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11,3 χιλιόμετρα.

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.