Κοζάνη: «Ακόμη φοβόμαστε, είναι δύσπιστος ο κόσμος» – Τι λένε οι δήμαρχοι Βελβεντού και Σερβίων για το άνοιγμα της γέφυρας

Το Σάββατο δίνεται στην κυκλοφορία για τα οχήματα έως 3,5 τόνων η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη, η οποία έκλεισε στις 17 Μαρτίου για λόγους ασφαλείας.

Κοζάνη: Ξεκίνησαν έργα στις εναλλακτικές διαδρομές μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων – ΦΩΤΟ

Μπορεί ο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης να ανακοίνωσε το άνοιγμα της υψηλής γέφυρας των Σερβίων, επικαλούμενος τις εισηγήσεις των επιστημόνων και των ειδικών που πραγματοποίησαν τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών της γέφυρας, ωστόσο, τη δυσπιστία τους για την ετοιμότητα της γέφυρας εξέφρασαν μιλώντας στο enikos.gr οι δήμαρχοι Βελβεντού και Σερβίων.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η δεύτερη φάση εργασιών στη γέφυρα Σερβίων – ΦΩΤΟ

«Στη σημερινή σύσκεψη η Περιφέρεια δεν κάλεσε τους δύο άμεσα εμπλεκόμενους δήμους με το ζήτημα κι έτσι πληροφορηθήκαμε για το άνοιγμα που αφορά σε ΙΧ και ασθενοφόρα από τα τοπικά ΜΜΕ», ανέφερε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο άνοιγμα της γέφυρας για οχήματα που ξεπερνούν τους 3,5 τόνους ο κ. Στεργίου επεσήμανε ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα για τα βαρέα οχήματα δεν ξέρουμε πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα για τα οχήματα αυτά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, μάλιστα, αντιμετωπίζουν τα εργοταξιακά οχήματα, τα οποία αναγκάζονται να περνούν καθημερινά από τη γέφυρα Ρυμνιού με το κόστος και την απόσταση να αυξάνεται για τους οδηγούς, την ώρα που παραμένουν τα προβλήματα στις εναλλακτικές διαδρομές παρά τις βελτιώσεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό».

Κοζάνη: «Ήταν θέμα χρόνου να πέσει η γέφυρα Σερβίων » λέει ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφερόμενος στην ασφάλεια της γέφυρας έπειτα από το άνοιγμα τόνισε ότι «αναμένεται να γίνουν περεταίρω βελτιώσεις στο οδόστρωμα σε συγκεκριμένα σημεία της γέφυρας. Ακόμη φοβόμαστε, είναι δύσπιστος ακόμη ο κόσμος. Περιμένουμε να βγει επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια και την Αστυνομία που να επιβεβαιώνει ότι η διέλευση των οχημάτων θα μπορεί να γίνεται με ασφάλεια».

«Τα προβλήματα είναι τεράστια για όλη την περιοχή. Ελπίζουμε η γέφυρα να συνεχίσει να είναι ανοικτή αλλά το βασικό μας μέλημα είναι να επανέλθει η ψυχολογία του κόσμου», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου και έπειτα ανέφερε ότι «οι ειδικοί μπορεί να έχουν δώσει έπειτα από 2,5 μήνες στην κυκλοφορία τη γέφυρα, όμως, παραμένει μία σχετική δυσπιστία και είναι στο χέρι μας να καθησυχάσουμε τον κόσμο και να δεσμευτούμε για την ασφάλεια του. Δεν μπορεί η γέφυρα να είναι εκκρεμές θα πρέπει να σιγουρευτούμε για την ασφάλεια της στο μέλλον και να της δείξουμε εμπιστοσύνη».

Μιλώντας στη συνέχεια για το ζήτημα των αποζημιώσεων σε κατοίκους αλλά και επιχειρήσεις που ζημιώθηκαν από το κλείσιμο της γέφυρας οι δύο δήμαρχοι αποκάλυψαν ότι πρότειναν την προηγούμενη Πέμπτη (25/5) να χρηματοδοτηθούν οι κάτοικοι Βελβεντού και Σερβίων από πόρους της Περιφέρειας ή από την Πολιτεία, ενώ αμφότεροι σημείωσαν ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την κάλυψη των ζημιών των ανθρώπων αυτών από την πρώτη κιόλας ημέρα σχηματισμού της», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σερβίων  κι έπειτα πρόσθεσε «δυστυχώς εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου αλλά κι λόγω του κλεισίματος της γέφυρας έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με τα προβλήματα και την ταλαιπωρία να γιγαντώνονται για τους κάτοικους»

«Πραγματικά έχουμε αργήσει», επιβεβαιώνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου αναφερόμενος στο ζήτημα των αποζημιώσεων.

«Στη σύσκεψη της προηγούμενης Πέμπτης προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση για την καταγραφή και διεκδίκηση των αποζημιώσεων που θα αφορούν σε όλους τους ενήλικες κατοίκους της περιοχής», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Συγκεκριμένα, προτείναμε από κονδύλια της Περιφέρειας να δοθεί διαφορετική αποζημίωση για περισσότερους από 500 κατοίκους που δίνουν χρήματα για μεταφορικά προκειμένου να πάνε στην εργασία τους και διαφορετική για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Μάλιστα, το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης θα είναι ανάλογο με το μέγεθος των ζημιών», είπε ο κ. Στεργίου, ενώ τέλος ανέφερε ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη για το ζήτημα την ερχόμενη Πέμπτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ