Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η δεύτερη φάση εργασιών στη γέφυρα Σερβίων – ΦΩΤΟ

Χωρίς ανησυχητικά ευρήματα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των εργασιών επιθεώρησης στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στο σύνολο των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων δεν εντοπίστηκαν ανησυχητικά ευρήματα με τις εργασίες επιθεώρησης και τους ελέγχους στα σημεία επαφής και τις αρθρώσεις της γέφυρας να ολοκληρώνονται επιτυχώς.

Τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Πανέτσος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο εργασίας στη γέφυρα.

Σε συνεργασία με τους μηχανικούς της ΔΤΥ έδρας της Περιφέρειας, τόσο ο κ. Πανέτσος όσο και ο καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κατάκαλος, επέβλεπαν τις εργασίες επιθεώρησης των τενόντων στο ευαίσθητο σημείο της γέφυρας σύμφωνα πάντα με τον αρχικό σχεδιασμό για την αποκατάσταση των προβλημάτων καθώς εντοπίζονται τελικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Γέφυρα Σερβίων

Όπως επεσήμαναν, κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν στα σημεία αυτά, δεν εμπνέουν ανησυχία, αλλά ούτε και μικροφθορές στον οπλισμό προβληματίζουν ιδιαίτερα όσον αφορά στη στατικότητα της γέφυρας.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ήδη έχουν επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και προβλέπεται να εφαρμοστεί το ίδιο και στα σημεία με τις μικρότερες ρωγμές.

Γέφυρα Σερβίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ