Κοζάνη: Πέρασε το τεστ και ανοίγει η γέφυρα Σερβίων για αυτοκίνητα και ασθενοφόρα

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκε η Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη. Έτσι, μετά και το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών, από αύριο (3/6) το μεσημέρι, η γέφυρα θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία. Βεβαίως θα υπάρχουν περιορισμοί, καθώς θα επιτρέπεται η διέλευση σε ΙΧ αυτοκίνητα, ασθενοφόρα και μικρά φορτηγά.

Συγκεκριμένα, η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία αποκλειστικά για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση φορτηγών και οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Εντός της σημερινής ημέρας θα τοποθετηθούν τα φανάρια και οι απαραίτητες πινακίδες για την ασφάλεια και την ενημέρωση των οδηγών.

Η γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ έφτιαξε το φράγμα του Πολύφωτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Στις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, απαγορεύθηκε η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης της με νέους χαλύβδινους τένοντες.

Δείτε την δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη απο το kozanimedia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ