Πέθανε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πέθανε ο Μιχάλης Κωσταράκος σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος ήταν εν αποστρατεία Στρατηγός του Πυροβολικού, πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978. Πήρε πτυχίο από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στις Διπλωματικές και Στρατηγικές Σπουδές.

Kατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού καθώς επίσης και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων. Έχει τιμηθεί με πολλά παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Το 2011 προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης. Αποστρατεύθηκε το 2015 αποκτώντας τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης. Αυθημερόν ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει στις 6 Νοεμβρίου 2015 για τα επόμενα 3 χρόνια την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Σγουρού και έχει δύο κόρες, την Άσπα και την Αγνή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ