Φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο – Ήχησε το 112 για εκκένωση των περιοχών Φωτεινάρι και Σούδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε αγροτοδασική έκταση στον Φοίνικα Ρεθύμνου.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 19:15.

Για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων της 3ης και 19ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα καθώς και Εθελοντές.  Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 4 ελικόπτερα.

Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου. Επίσης κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ με ριπές 7 μποφόρ.

 

Ήχησε το 112 για εκκένωση των περιοχών Φωτεινάρι και Σούδα

Στις 19:30, εκδόθηκε μήνυμα απο το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Φωτεινάρι και Σούδα, με κατεύθυνση προς παραλία Κόρακα Ροδακίνου.

 

Καθόλη τη διάρκεια της εξέλιξης του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.

Η περιοχή σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ρεθύμνου.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.