Υπουργείο Εργασίας: Αυτές είναι οι δράσεις για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα, με απόφαση, την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 2527/59/26-07-2018 απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για την κατάθεση από Οργανισμό στον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών που συστάθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ποσού ύψους 20 εκατ. ευρώ για την αρωγή πληγέντων από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές της Επικράτειας στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Επίσης, με ξεχωριστή υπουργική απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, δεσμεύθηκε πίστωση, ύψους 750.000 ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη χορήγηση μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης για τα προστατευόμενα τέκνα θανόντων από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018.

Τέλος, με απόφαση της υπουργού Εργασίας, δεσμεύθηκε πίστωση, ύψους 1 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 10.000 ευρώ στον σύζυγο θανόντος, εξαιτίας πυρκαγιάς ή στο πρόσωπο με το οποίο αυτός είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, στον πλησιέστερο συγγενή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ