Η απάντηση Κακλαμάνη για τις δηλώσεις Χούπα: Η δικογραφία ανακοινώθηκε και είναι στη διάθεση των βουλευτών

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Χούπα, συγγενή θύματος Τεμπών.
  • Η δικογραφία, που αφορά τον τέως Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνο Καραμανλή και σχηματίστηκε κατόπιν μήνυσης του κ. Χρήστου Χούπα, διαβιβάσθηκε στη Βουλή στις 06.06.2025.
  • Η εν λόγω δικογραφία ανακοινώθηκε κατά την 10.06.2025 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και έκτοτε βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Χούπα, συγγενή θύματος Τεμπών, και τις καταγγελίες που έκανε αναφορικά με τη δικογραφία από τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η ανακοίνωση του Νικήτα Κακλαμάνη

«Όσον αφορά την ανακοίνωση των δικογραφιών που διαβιβάζονται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε συνέχεια δηλώσεων του κ. Χρήστου Χούπα, ενημερώνω σχετικώς:

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 32735/06.06.2025 διαβιβαστικό του Υπουργού Δικαιοσύνης, διαβιβάσθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν. 3126/2003, «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύουν, δικογραφία η οποία αφορά στον τέως Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η δικογραφία σχηματίσθηκε κατόπιν μήνυσης των: κ.κ. Χρήστου Χούπα, Ασημίνας Γκοντούλη, Σεραφείμ Χούπα και Κωνσταντίνου Χούπα.

Η δικογραφία ανακοινώθηκε κατά την ΡΛΓ΄/10.06.2025 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, οπότε και ετέθη υπόψη των Βουλευτών.

Έκτοτε, η εν λόγω δικογραφία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή στην Ειδική Γραμματεία Προέδρου Βουλής για την ενημέρωσή του, γεγονός που έχει συμβεί κατ’ επανάληψη».

Επισυνάπτονται τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου ανακοινώθηκε η σχετική δικογραφία.

Δείτε εδώ το αρχείο

Τι δήλωσε ο Χρήστος Χούπας

Ο κ. Χούπας δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Βουλής κρύβει στο γραφείο του δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος εις βάρος του Κώστα Καραμανλή.

«Του έχω κάνει προσωπικά μήνυση, στον μακελάρη των Τεμπών ή αλλιώς της ντροπής των Σερρών και τη μήνυσή μου την κρατάει ο πρόεδρος της Βουλής στο συρτάρι του προφανώς για να σιτέψει. Την έχει από πέρσι τον Ιούνιο. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να την βγάλει. Θα δούμε πότε. Αγοράζουν χρόνο ουσιαστικά» δήλωσε ο Χρήστος Χούπας.

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.