Στον δρόμο που χάραξε… η Μέγκαν Μαρκλ – Το νέο πριγκιπικό ζευγάρι που φεύγει για τις ΗΠΑ

Ένα νέο πριγκιπικό ζευγάρι ακολουθεί τα χνάρια της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι. Σωστά διαβάσατε… έχουμε ένα νέο “Megxit”. Τελικά φαίνεται πως είναι δύσκολο να είσαι μέλος μιας βασιλικής οικογένειας, καθώς ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας ρίχνει “μαύρη πέτρα” πίσω του και κατευθύνεται στην Αμερική.

Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ δεν έχουν προσκληθεί ακόμη στη στέψη

Όπως ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας, ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας (προφέρεται Γιόρκιν) έχει δημιουργήσει μια συνταγματική κρίση στη γενέτειρά του διαφωνώντας δημόσια με τον άλλοτε αγαπημένο αδελφό του και την βασίλισσα – μητέρα του. Σε αντίθεση με τον Χάρι, εργάζεται για την πρεσβεία της χώρας του στην Ουάσιγκτον, με τεράστιο μισθό.

Ο 53χρονος, ο οποίος είναι έκτος στη σειρά για τον θρόνο της Δανίας, θα γίνει ακόλουθος της αμυντικής βιομηχανίας στην Πρεσβεία της Δανίας και μετακομίζει μαζί με την λαμπερή σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρία, και τα δύο παιδιά τους.

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Νέα ανακοίνωση για τους βασιλικούς τίτλους του Άρτσι και της Λίλιμπετ

Δεν θα πληρωθεί για τον ρόλο του, αλλά αντ’ αυτού, με την σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου της Δανίας, θα συνεχίσει να λαμβάνει το βασιλικό του επίδομα των 300.000 κορονών Δανίας — περίπου 48.000 δολάρια το μήνα.

Η μητέρα του πρίγκιπα, η βασίλισσα Μαργαρίτα – που κυβέρνησε τη Δανία για τα 50 από τα 82 της χρόνια – μπορεί να ελπίζει ότι αυτή η κίνηση θα είναι το τέλος ενός δράματος που έχει τραβήξει την προσοχή σε μια από τις παλαιότερες μοναρχίες του κόσμου για όλους τους λάθος λόγους.

Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν απογοητευμένη επειδή ο Χάρι είχε λίγα χρήματα»

Πώς ξεκίνησε το… δράμα στην βασιλική οικογένεια της Δανίας

Τα προβλήματα ξεκίνησαν πέρυσι όταν η βασίλισσα —η οποία ήταν τρίτη ξαδέρφη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας— ανακοίνωσε ότι, από το 2023, τα τέσσερα παιδιά του Ιωακείμ θα έχαναν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας .

Ο Ιωακείμ, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει περιουσία 275 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη σε έξυπνες επενδύσεις σε μετοχές και σημαντικές ιδιοκτησίες, εξοργίστηκε που τα παιδιά του — Nikolai, 23 ετών και Felix, 20 ετών από τον πρώτο του γάμο με την Alexandra, την κοντέσα του Frederiksborg και ο Henrik, 13 ετών και η Athena, 11 ετών, από τον δεύτερο γάμο του με την πριγκίπισσα Μαρία — θα έχαναν τους βασιλικούς τίτλους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ