Δανία: Νέες φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας – Οι αλλαγές που έρχονται το 2023

Το παλάτι της Δανίας έδωσε στη δημοσιότητα νέες οικογενειακές φωτογραφίες της 82χρονης βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ με τους δύο γιους της και τις συζύγους τους προς τιμήν του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια στο θρόνο).

Άνω – κάτω η βασιλική οικογένεια της Δανίας: «Μπερδεμένα» δηλώνουν τα εγγόνια της

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην Αίθουσα των Ιπποτών στο παλάτι σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο λίγες ημέρες μετά την αναπάντεχη απόφασή της για τους τίτλους των εγγονιών της, η οποία προκάλεσε εντάσεις στα μέλη της οικογένειας. Στη συνέχεια η βασίλισσα ζήτησε συγγνώμη από τα εγγόνια της χωρίς, ωστόσο, να άρει την απόφασή της.


Έτσι, την 1η Ιανουαρίου του 2023 οι τίτλοι της Δανέζικης βασιλικής οικογένειας θα αλλάξουν. Tα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, του νεότερου γιου της Μαργαρίτας και του πρίγκιπα Ερρίκου, θα χάσουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας και θα έχουν τους τίτλους «κόμης και κόμισσα του Μονπεζάτ» από το όνομα του, γαλλικής καταγωγής, παππού τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BT ο Ιωακείμ όταν ρωτήθηκε πώς είναι να επιστρέφουν στη Δανία είπε: «υπάρχουν πολλά που πρέπει να δουλέψουμε. Η επικοινωνία ήταν αυτό που έλειπε…. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», ενώ επιβεβαίωσε ότι η οικογένειά του θα περάσει την εορταστική περίοδο στο εξωτερικό σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ