Σάλος στην βασιλική οικογένεια της Δανίας: Ερωτευμένος ο πρίγκιπας Ιωακείμ με την γυναίκα του αδελφού του

Την στιγμή που η βασιλική οικογένεια της Δανίας περνάει κρίση μετά την απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε να αφαιρέσει τους τίτλους από τα τέσσερα εγγόνια της, παιδιά του δευτερότοκου γιου της, στην επιφάνεια επανέρχονται οι φήμες για τον έρωτα του πρίγκιπα Ιωακείμ με την γυναίκα του αδελφού του, διάδοχου του θρόνου Φρέντερικ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «BT», ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η σύζυγός του Μαρί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της βασίλισσας και παράλληλα υπενθύμισαν την απόμακρη σχέση που έχουν τα δύο αδέλφια εδώ και χρόνια. “Πώς είναι η σχέση σας;” ρώτησε ο δημοσιογράφος. “Πώς να είναι;” απάντησε ο πρίγκιπας με την σύζυγό του να παρεμβαίνει και να λέει: “Είναι περίπλοκο. Αυτό είναι όλο”, επιβεβαιώνοντας το αφήγημα ότι υπάρχει διάσπαση στην οικογένεια εδώ και χρόνια.

Αληθεύει ότι ο Φρέντερικ και ο Ιωακείμ δεν είχαν ποτέ στενούς δεσμούς. Από τα νιάτα τους είχαν εγκάρδια αλλά εξ αποστάσεως σχέση. Όταν παντρεύτηκαν και οι δύο, οι δρόμοι τους χώρισαν οριστικά. Άλλωστε, ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Μαργκρέτε είναι γνωστός στην Δανία για την άσωτη ζωή του, με ξενύχτια και ποτό. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν μπήκε στην ζωή του η δεύτερη σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαρί.

Όταν ο πρίγκιπας Ιωακείμ παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα Μάνλεϊ το 1995, η βασίλισσα αποφάσισε ότι ήταν καλή ιδέα να τους απομακρύνει από την πρωτεύουσα. Παρά την μεγάλη δημοτικότητα της νέας νύφης της, η Μαργκρέτε θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερα στο Schackenborg, ένα παλάτι 300 χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη. Εκεί το ζευγάρι έζησε τα πρώτα χρόνια του γάμου του και εκεί γεννήθηκαν οι δύο γιοι του, Νικολάι και Φέλιξ. Ωστόσο, το 2005 κι ενώ αντιμετώπιζαν προβλήματα στον γάμο τους για χρόνια, αποφάσισαν να χωρίσουν. Αυτή η απόφαση οδήγησε τον πρίγκιπα, σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Δανίας, να βρει καταφύγιο στο ποτό αλλά και να αρχίσει τις συχνές επισκέψεις στα κλαμπ της Κοπεγχάγης.

Στην διάρκεια αυτών των ετών, ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας και πρωτότοκος γιος της βασίλισσας, Φρέντερικ παντρεύτηκε την γεννημένη στην Αυστραλία δικηγόρο Μαίρη, που θα γίνει η βασιλική σύζυγος της Δανίας.

Σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό Vanitatis El Confidencial, σύντομα τα Μέσα Ενημέρωσης της Δανίας άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ο Ιωακείμ ήταν βαθιά ερωτευμένος με την νύφη του. Τα δημοσιεύματα πήραν “φωτιά” όταν ο πρίγκιπας ανακοίνωσε τον αρραβώνα του το 2007 με μία Γαλλίδα με το ίδιο όνομα και εντυπωσιακή φυσική ομοιότητα με την γυναίκα του αδελφού του. Η Μαρί Καβαλιέ ήταν η εκλεκτή της καρδιάς του μικρότερου γιου της βασίλισσας για να ανέβει δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας το 2008.

Μόλις δύο μήνες μετά τον γάμο τους, σημειώθηκε πραγματική κρίση στο παλάτι. Το περιοδικό “Svensk Damtidning” δημοσίευσε μια φωτογραφία του Ιωακείμ και της νύφης του Μαίρη που έμοιαζαν έτοιμοι να φιληθούν στα χείλη, στην διάρκεια ενός γκαλά. Ο πρίγκιπας, φανερά μεθυσμένος, προσπάθησε να φιλήσει την γυναίκα του αδελφού του, η οποία τον απέφυγε χαμογελώντας παγωμένα, ενώ η σύζυγός του Μαρί παρακολουθούσε ντροπιασμένη.

Με το εξώφυλλο να κάνει τον γύρο της χώρας και τις φήμες να γίνονται ολοένα και πιο έντονες, είναι κατανοητό πως η Μαρί δεν έβλεπε με καλό μάτι την Μαίρη. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ekstra Bladet” την έβλεπε ως εχθρό της. Η βασίλισσα τις κάλεσε και ζήτησε να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν τη φημολογία και οργάνωσε μία εκστρατεία θέλοντας να δείξει στον λαό της Δανίας ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα στις δύο γυναίκες και ότι όλα ήταν πολύ καλά μεταξύ τους. Υπήρξαν κάποιες κοινές έξοδοι, κάτι σαν Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ στο τουρνουά του Ουίμπλεντον όπου χαμογελούσαν για τις κάμερες, αλλά πίσω από αυτές όλοι ήξεραν ότι οι σχέσεις ήταν τεταμένες.

Αμέσως μετά τις κοινές εξόδους που κάποια στιγμή ολοκληρώθηκαν, οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν ξανά. “Δεν είναι ότι δεν τα πήγαιναν καλά, είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ καλή αρμονία μεταξύ τους. Δεν είναι φίλες και δεν θα γίνουν ποτέ. Έχουν πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, επομένως είναι σχεδόν αδύνατο να είναι φίλες” έγραφε η εφημερίδα BT το 2012. Η ρήξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες επανήλθε στην δημοσιότητα το 2017 όταν η καλύτερη φίλη της μέλλουσας βασιλικής συζύγου της Δανίας, η βαρώνη και top model Caroline Fleming, μάλωσε μαζί της και λίγες εβδομάδες μετά έκανε ανάρτηση στο instagram αγκαλιά με την Μαρί, την οποία εγκωμίαζε.

Η αλήθεια όμως κρύβεται στο γεγονός ότι η Μαρί αισθανόταν απειλή εκείνες τις φήμες, που στοίχειωναν τα πρώτα χρόνια του γάμου της με τον Ιωακείμ. Να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες δεν έχουν μόνο εκπληκτική ομοιότητα ως προς το παρουσιαστικό και ίδιο όνομα, αλλά γιορτάζουν τα γενέθλιά τους με μία ημέρα διαφορά, με αποτέλεσμα τα Μέσα να αναφέρουν ότι ο Ιωακείμ παντρεύτηκε τον “κλώνο” της νύφης του. Πάντως οι φήμες υποχώρησαν μετά την γέννηση των δύο παιδιών του ζευγαριού αν και οι σχέσεις των δύο γυναικών ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν.

Πηγή: InStyle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ