Άνω – κάτω η βασιλική οικογένεια της Δανίας: «Μπερδεμένα» δηλώνουν τα εγγόνια της

Ο πρίγκιπας Νικολάι είπε ότι είναι λυπημένος, σοκαρισμένος και μπερδεμένος αφού η γιαγιά του βασίλισσα Μαργκρέτε αφαίρεσε τον τίτλο του από αυτόν και τα αδέλφια του «για το καλό τους», καθώς η μητέρα του «λέει ότι δεν υπάρχει καλός λόγος» για αυτή την απόφαση που σόκαρε την Δανία.

Ο 23χρονος πρίγκιπας δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας», όπως και τα τρία αδέλφια του.

Ο γραμματέας Τύπου της μητέρας του, κοντέσας Αλεξάνδρας, αναρωτήθηκε γιατί η αλλαγή δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι την ημέρα του γάμου τους, όταν θα «έχαναν τους τίτλους τους ούτως ή άλλως».

«Όλη μου η οικογένειά μου και εγώ είμαστε φυσικά πολύ λυπημένοι. Είμαστε, όπως δήλωσαν και οι γονείς μου, σοκαρισμένοι με αυτή την απόφαση και με το πόσο γρήγορα πραγματοποιήθηκε», είπε ο πρίγκιπας Νικολάι, ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Ιωακείμ, στη δανική εφημερίδα Extrabladet.

«Είμαι πολύ μπερδεμένος ως προς το γιατί πρέπει να συμβεί έτσι», είπε στους δημοσιογράφους έξω από το διαμέρισμα του στην Κοπεγχάγη, όπου μένει με την κοπέλα του.

Η κόμισσα Αλεξάνδρα, μητέρα του πρίγκιπα Νικολάι και του πρίγκιπα Φέλιξ, 20 ετών, είναι επίσης «πολύ λυπημένη» και «σοκαρισμένη» με την απόφαση.

«Δεν μπορεί να το πιστέψει γιατί δεν υπάρχει καλός λόγος» είπε η Helle von Wildenrath Løvgreen, γραμματέας Τύπου της κόμισσας Αλεξάνδρας στο CNN.

«Θα έχαναν τους τίτλους τους ούτως ή άλλως όταν παντρευτούν μια μέρα. Οι γιοι της είναι νεαροί άνδρες, οπότε ίσως να παντρευτούν στο εγγύς μέλλον, οπότε γιατί να μην περιμένει μέχρι εκείνη την ημέρα, ώστε οι τίτλοι να εξαφανιστούν σε μια χαρούμενη μέρα;».

Το πρωί της Πέμπτης, το παλάτι Δανίας απάντησε, αφού ο πρίγκιπας Joachim ισχυρίστηκε ότι τα τέσσερα παιδιά του έλαβαν μόλις πέντε ημέρες ειδοποίηση ότι θα τους αφαιρούσαν τους τίτλους τους.

Το παλάτι ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι υπάρχουν «πολλά συναισθήματα», αλλά ότι η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και «πολύ καιρό» και είχε σχεδιαστεί για να «προστατεύσει το μέλλον» της μοναρχίας.

Ο πρίγκιπας Joachim, 53 ετών, ο νεότερος από τους δύο γιους της Μαργκρέτε, είπε ότι τα παιδιά του είχαν «πληγωθεί».

«Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι. Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να βλέπεις τα παιδιά σου να βλάπτονται. Έχουν τεθεί σε μια κατάσταση που δεν καταλαβαίνουν», είπε σε συνέντευξή του στο δανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ekstra Bladet.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ