Κύπρος: Ελεύθερος ο 31χρονος σύντροφος της Λέσια – Η συγκλονιστική ανατροπή μετά την δεύτερη νεκροτομή

Νέα συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Λέσια Μπίκοβα από την Ουκρανία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην Πέτρα του Ρωμιού στην Κύπρο, το πρωί του Σαββάτου (11/3).

Κύπρος: Δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση ζητάει ο 31χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 28χρονης

Ο 31χρονος σύντροφός της, που τελούσε υπό κράτηση, αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγο, καθώς σύμφωνα με την δεύτερη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης 28χρονης δεν προκύπτουν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια. 

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, από την μελέτη των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων και του υπόλοιπου μαρτυρικού υλικού φαίνεται ότι δεν πρόκειται εγκληματική ενέργεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Λέσια. Κατόπιν τούτου, είπε ο κ. Νικολάου, ο 31χρονος απολύεται της κράτησης του, προσθέτοντας ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα διαβιβαστεί για θανατική ανάκριση.

Δολοφονία ο θάνατος της 28χρονης στην Κύπρο – Έπεσε στον γκρεμό προσπαθώντας να βγάλει selfie, ισχυρίζεται ο σύντροφός της

Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα παραδόθηκε το πόρισμα της δεύτερης νεκροτομής, που διενήργησε η Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Η Νομική Υπηρεσία εξέτασε κατά πόσο υπάρχει επαρκής μαρτυρία για αθώωση ή για δίωξη του 31χρονου. Σημειώνεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία, πέραν από τις δύο καταθέσεις του υπόπτου.

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης από τους ιατροδικαστές Ορθοδόξου και Παπέτα είχαν αρχικά στρέψει τις αστυνομικές έρευνες προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας. Ο 31χρονος  είχε συλληφθεί και εναντίον του είχαν εξασφαλισθεί δυο διατάγματα κράτησης από το Δικαστήριο. Έπειτα από τος οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας ο 31χρονος απολύεται της κράτησης του.

Σημειώνεται πως η Χαρά Σπηλιοπούλου κλήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία να διενεργήσει την δεύτερη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης. Στις 15 Μαρτίου η ιατροδικαστής διενήργησε αυτοψία στη σκηνή και ακολούθως νεκροτομή, παρουσία των δύο κυβερνητικών ιατροδικαστών, Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, καθώς και του Μάριου Ματσάκη που κλήθηκε εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης του 31χρονου.

Όπως μετέδωσε χθες το sigmalive, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκθεση της Χαράς Σπηλιοπούλου δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις για στραγγαλισμό και σεξουαλική κακοποίηση της 28χρονης Λέσια, κάτι για το οποίο επιμένει από την πρώτη στιγμή τόσο ο ίδιος ο 31χρονος, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος, όσο και οι δικηγόροι υπεράσπισής του, αλλά και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που τον εκπροσωπεί.

Πέτρα του Ρωμιού στην Κύπρο

Τι υποστήριζε ο σύντροφός της

Ο 31χρονος σύντροφος της Λέσια, ο οποίος είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου και μόνιμος κάτοικος Κύπρου, είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από την πρώτη στιγμή, αρνείτο την οποιαδήποτε ενοχή του και έκανε λόγο για ατύχημα της 28χρονης στην προσπάθειά της να αυτοφωτογραφηθεί με φόντο την Πέτρα του Ρωμιού.

Συγκεκριμένα, είχε πει ότι ο ίδιος μαζί με την φίλη του μετέβησαν στην περιοχή Πέτρα του Ρωμιού και στην προσπάθεια της η 28χρονη να βγάλει μια selfie έπεσε στον γκρεμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ