Σαουδική Αραβία: 2 drones χτύπησαν την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ – Να μείνουν σε ασφαλές μέρος καλούνται οι Αμερικανοί

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης ότι η Αμερικανική Πρεσβεία στο Ριάντ δέχθηκε επίθεση από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), προκαλώντας «περιορισμένη πυρκαγιά», καθώς το Ιράν συνεχίζει τα πλήγματα που εξαπολύει σε χώρες του Κόλπου σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του αμερικανικού και του ισραηλινού στρατού από το Σάββατο.

Ισραήλ και ΗΑΕ εντόπισαν εισερχόμενους πυραύλους από το Ιράν – Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικάνους πολίτες σε 14 χώρες να «ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φωτιά περιορίστηκε άμεσα και ελέγχθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, χωρίς να αναφερθούν θύματα μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα η αμερικανική πρεσβεία στο Σαουδική Αραβία εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση, συνιστώντας σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη χώρα να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών μέχρι νεωτέρας.

Πηγές: Reuters – AFP – Aljazeera

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK