Πελόζι: Η περίληψη της συνομιλίας Τραμπ-Ζελένσκι επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία μια έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θεωρεί ότι η περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τον περασμένο Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια συμπεριφορά που “υπονομεύει την ακεραιότητα των εκλογών μας, την αξιοπρέπεια του αξιώματός του και την εθνική ασφάλειά μας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πελόζι.

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, που το 2012 ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εξέφρασε τη “βαθιά ανησυχία” του για αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

“Η αντίδρασή μου είναι η ίδια με εκείνη των προηγούμενων ημερών: είναι βαθύτατα ανησυχητικό και θα δούμε πού θα οδηγήσει”, είπε στο CNN ο γερουσιαστής από τη Γιούτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ